Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (878) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

fredag 31. mars 2017

Gomos blomkålstek


Da vi spiste på Feinsmecker fikk vi blant annet servert blomkålpuré av stekt blomkål, himmelsk! Jeg kunne fortelle Gunnar at dette smaker akkurat som Gomos blomkålstek, en deilig vegetarrett. Vel, på vei hjem stoppet Gunnar innom Rema for å handle, og han tok med blomkål, for denne retten måtte testes! Som sagt så gjort, lørdagsbrunsjen ble en mektig affære! Selv uten kjøtt, var dette noe selv Gunnar ville ha mer av fremover!

For to personer holder det med en blomkål, sausen metter godt!
Du har (minst) to alternativer: du kan skjære blomkålen i skiver med en gang eller du kan rundsteke. Vi valgte å skjære i skiver, vi ville ha mest mulig stekt overflate!

Skjær blomkålen i "biffstykker". Smelt smør i en gryte og legg blomkål nedi, stek godt på begge sider  så de blir skikkelig brune, salte og pepre. Når alle skivene er stekt, legg dem til side. Lag saus av 1 boks matfløte og en creme craiche og en kjøttbuljong i gryta. Når den er rørt ut, legg oppi blomkålskivene og la det hele putre sammen i ca. 5 minutter.
Server med kokte poteter, litt tyttebær kan også smake godt til.





torsdag 30. mars 2017

Bamserapport fra de dype skoger

Nå har hyttenabo-bamsen stått opp. Han overvintrer vanligvis ikke så langt fra Vinterpalasset, spennende!
Tilsendt bildebevis fra mamma

onsdag 29. mars 2017

Lysere tider

NÅ er det et ekstra påskudd for å komme seg hjem i rett tid! Lyse kvelder! Kommer vi oss avgårde i seks-tiden nå, rekker vi tur i dagslys til Johnsrudtjern. To tidlige turer prøver vi å få til hver uke, så får vi fortsatt noen hodelyktturer for resten :)

På mandag fikk vi til og med selskap av Live, hyggelig! 

tirsdag 28. mars 2017

Påske i anmarsj

På tide å skape litt påskekos på jobben! Påskeharen kommer snart på besøk, og eggene er blant annet fylt med dette: 


mandag 27. mars 2017

Påskestemning


Søndag var planen å ta en runde blant annet om Storfjellsætra. Men, påskeværet hadde gjort sitt, over natta. Slushføre hele veien, dårlig føre for firbeinte! Og for han som ikke ser, var alle elementene av føringer på veien blitt borte. Ikke var det et spor å følge,  ikke var det kant  som gir et hint om han er på vei ut av veien, og det gjelder for begge: synker 5-10 cm hvert eneste skritt de tar. Bamse syntes føret var håpløst, så etter et par kilometer gikk han og moder'n hjemover igjen, fant oss en barflekk i solen og bare nøt tilværelsen. Etter å ha gått runden kom Lakka og onkel også, så det ble en avslappende langøkt i solvarmen!





søndag 26. mars 2017

En runde rundt på Key West

En tur til enden av øyrekken, Key West - det sørligste punkt i USA (unntatt øyene i Stillehavet (Hawaii og slikt))

Først, et måltid - sjømat er de gode på her. Dette er en snapper

Og når man først er i Florida Keys må man jo ha Key lime pie - de ble solgt over alt.

En tur rundt Key West - mye båtliv her. Hunden er med.

Og hundevennlig er det også her.

Dovne pelikaner i havebassenget.

Hundeinspirert.

Dette er det som kalles gamlebyen i Key West.


Museum (modern arts)

Det blomstrer rundt om i Key West



Og av en eller annen grunn er det vanlig å ha haner her, de tasser rundt i byen. Så også noen høner og kyllinger, men mest haner.



Løpetur på Key Marathon

Jeg bor på Key Marathon, som er sånn midt på rekken av key'er i Florida Keys. Og det forplikter jo, løpetur må til, selv om det ble langt fra maraton distanse. Fin måte å få litt sightseeing på.

LItt vel varmt for en nordboer, selv ved soloppgang. 24 grader.

Det blomstrer



Noen pelikaner var ute å fisket i strømmen som dannes mellom innsiden og utsiden av key'ene

Noen andre fugler...
Det er en nedlagt toglinje her, og den er gjort om til sykkel/løpevei. Ikke ulikt den som var ved huset i Albany.

Vegitasjonen er litt annen riktignok

Infoskilt







Miami

Stor bil var booket, og stor bil ble hentet. God plass til kollegaene som kommer etter hvert. I første omgang skal jeg få plass til kofferten i hvertfall.


Mat må man jo ha, så Panda Express blir fort valget når man kjører langs motorveien i USA


Og en tur innom Walmart - proviant

lørdag 25. mars 2017

Lørdagstur til Brettingsdalen


Fin tur inn Brettingsdalen i dag. Behagelig temperatur, godt høre. Rein så vi også (noen luktet dem allerede da bagasjeluken åpnet...). .En enslig rein kom fra retning Paradiset og rundet Imsdalsvorda da vi var på vei innover., to skigåere kom fra samme retningen en stund senere, så han var nok skremt av dem. På tur ut igjen fra Brettingsdalen fikk jeg plutselig en følelse av at det var noe rart med ei stripe oppi Skarvvola, og da kikkerten fikk peilet inn stripa viste det seg å være 70-100 rein på vei mot Friisvegen/Åsdalstjønna. Spennende med litt dyreliv på tur!

Lukter godt!

Rein

Lakka i fullt firsprang med rein i nesa! Jaktlysten tok litt overhånd, så det ble kort bånd en stund for å  prøve å kontrollere lydnivået...

Bamse
 

Snackpase før retur 

Gutta 

Sfinxen 

Skarvvola