Etiketter

butikktips (56) Elgseter (317) Ferie (119) hund (914) Hverdag (491) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 30. januar 2019

Antelope island


Den største øya i The Great Salt Lake. Dyrereservat og et vakkert uteområde. Tilgjengelig via en molo fra fastlandet og ut til øya. Øya er på 68 kvadratkilometer, og innsjøen (the Great Salt Lake) er den største i vestlige USA og den største salte innsjøen på den vestlige halvkule. Det er et rikt dyreliv her ute, alt fra bison til coyote, mule deer, bighorn sheep og pronghorn (som er en type antilope, og som øya har fått navnet sitt fra). Vi så bison, mange mule deer (litt som white tail deer, men med spesielt store ører) og pinnsvin.  Øya er et viktig område for trekkfugler. Det er mange fine stier å gå på og gode muligheter for å utforske øya fra hesteryggen i tillegg, skulle gjerne brukt mer tid her!


Så da vet man det... Burde vel strengt tatt ikke være nødvendig å minne om slikt..? 

Utrolig gøy å komme så nær disse bisonene! De minnet om moskus, både i utseende og atferd, men de var jo en del større da... fritt for å ikke erte på meg en slik en! De første 12 bisonene kom ut på øya i 1893, og nå bor det cirka 600 der. 
White horse baby 

En nedlagt gård var åpen for turistene, vi måtte selvsagt innom 
 

For en utsikt! -fra gården og mot fastlandet 

Pork pine, altså et pinnsvin, som har klatret opp i et tre for å plukke mat. Mye større enn være pinnsvin, og med gode klatreferdigheter. Veldig søt når han strakk seg for å rekke en nøtt. 


Is 

«Noen» måtte bare sjekke ut om det var salt eller is... det viste seg å være is.... friskt for tærne... 

På vei inn til land igjen 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar