Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (903) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (449) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 12. desember 2020

Trandumskogen

 

Søndagsturen gikk til Gardermoen. Dette er et område jeg er veldig godt kjent i, hundeklubben der jeg trente lydighet/agility/utstilling/valpekurs på Lakka ligger her og da jeg jobbet på alternativ skole, var dette et sted vi ofte tok med elevene for tur og historiefortelling. Gutta hadde ikke vært her før. 

Dette området er fredet som et krigsminne, det er vel best kjent som det første stedet man oppdaget massegraver i Norge etter andre verdenskrig. Bøddelen Oscar Hans var øverste offiser på stedet. 173 nordmenn, 15 russere og 6 briter ble henrettet og lagt i massegravene her. Kroppene ble flyttet hjem etter krigen (jobben ble gjort av landssvikere og NS-ledere). Men stedene hvor gravene lå er markert med steinkors og nummerert (på informasjonstavler ved parkeringen kan du lese navnene på de som lå i de ulike gravene). 
Det ble sagt at fuglene ikke sang i skogen her i mange år etter krigens lidelser. 

Tanksskytebanen ble anlagt av okkupasjonsmakten under krigen og er den eneste bevarte skytebanen av sitt slag. 

Det fredede området er ikke så stort og terrenget er flatt, så dette er et område alle kan ha interesse av og ork til å besøke. Anbefales for alle! 

Etterpå kan man få noen flere kilometer i beina ved å gå tur på stinettet i området rundt (men anbefaler å skru på GOS-sporing eller om ikke annet være veldig bevisst på hvor du går, for her går stiene på kryss og tvers og med flatt terreng i skogen, er det ikke så mye å orientere etter. Forsvaret trener i området, så det dukker opp en del installasjoner her og der. 

Tanksskytebanen i den sedvanlige Gardermotåka


Enden på banen Grav tre
Treningsløype 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar