Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

fredag 8. april 2016

Galopperende hester



Om du har lyst til å kose deg med noe enkelt og godt i helgen, anbefales Galopperende hester på det varmeste! Det er en thailandsk rett som vi fikk smake hos Johannes for noen år tilbake, og det har vært en storfavoritt her i huset siden! Retten fungerer som et måltid i seg selv, som forrett eller på et bord med flere småretter. Her er mange gode og spennende smaker, som samtidig er likandes for de aller aller fleste!

1 ss olje
250 g kyllingkjøttdeig
4 hakkede vårløk.
1 fedd knust hvitløk
2 ss brun farin
1 potte hakket koriander
1 ss fishsauce
1 ss soyasaus
¼ ts sort pepper
30 g finthakkede peanøtter
Friske ananasskiver og friske appelsiner

1. Varm oljen i en stekepanne, tilsett kjøtt, vårløk og hvitløk og stek i ca. 4 minutter, til kjøttet har endret farge.

2. Tilsett de øvrige ingrediensene unntatt peanøttene og frukten og stek videre, til kjøttet er godt brunet, og blandingen ser litt smuldret ut. Ta pannen av platen, vend inn peanøttene og avkjøl.

3. Kutt opp ananas og appelsin i biter i "munnfullstørrelse". Anrett frukten på fat. Legg en spiseskje med kjøttblandingen på hver bit frukt, eventuelt legg frukten rundt og kjøttet i midten av fatet.



...og bakgrunnen for rettens navn? -den smaker så godt at tennene løper i vann, som galopperende hester! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar