Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (866) Hverdag (471) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (227) restauranttips (125) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

fredag 12. august 2016

Stikkelsbærsyltetøy


Vi har en bitteliten busk med stikkelsbær på, det blir derfor ikke store mengder av dette syltetøyet hos oss. Vi har heller ingen stor erfaring med smaken av stikkelsbær, så spenningen var på topp under produksjonen, men jammen ble det en skikkelig suksess!


Oppskriften er basert på mengdene vi brukte til våre tre velsmakene glass med stikkelsbærsyltetøy.





Kok opp 500 g stikkelsbær sammen med 0,3 dl vann på svak varme, la dette putre i 15 minutter mens du rører av og til. Tilsett 250 g sukker og en liten dæsj syltepulver (ca. 1 toppet ts). Kok forsiktig opp, fjern det hvite skummet som kan dukke opp på toppen. Fyll opp rene, varme og passe store glass og avkjøl.




Perfekt pålegg til godt brød og knekkebrød!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar