Jeg satte på stekeovnen på maks med grillelementet på. Imens fant jeg frem det jeg trengte: småpoteter, salt, ost, sølvløk og Aromat (Aromat er sveitsisk, og da vi bestilte raclette på restaurant i sommer, kom faktisk aromatboksen på bordet sammen med salt og pepper!). Jeg satte på potetene (i lettsaltet vann), fant frem en liten ildfast form, la oppi to skiver Jarlsberg og en veldig tynn skive Ridderost (for å få litt fart på smaken foretrekker vi å blande Jarlsberg med litt Ridder til raclette) på toppen og satte det i ovnen som da begynte å bli varm. I løpet av ti minutter var middagen klar: potetene var kokt og osten hadde smeltet og så vidt begynt å få litt antydning til skorpe på toppen (altså: akkurat slik den skal være). Servert med masse sølvløk (evt. syltet agurk for de som foretrekker det) så ble det en super kosemiddag til kvelds!
-uten at raclettejernet ble skitnet til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar