Etiketter

butikktips (56) Elgseter (317) Ferie (119) hund (914) Hverdag (491) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

fredag 5. august 2016

Raclette uten spesialverktøy!


Det er ingen hemmelighet av vi er begeistret for ost, og spesielt smeltet ost, sannsynligvis langt over snittet begeistret for smeltet ost! Smeltet ost er definitivt ikke noe som bør være fast hovedelement i hverdagsmiddagene, men i ferier og helger... Da slår vi til! Vi har raclettejern både hjemme og på hytta, og benytter oss som oftest av det. Men da jeg kom ned fra fjellet i ti-tiden i går og var eneste toføtte i huset, men hadde lyst på noe enkelt og godt til middag, føltes det styrete å skulle dra frem raclettejernet selv om det fristet veldig med den sveitsiske osteretten... Hva gjør man da?

Jeg satte på stekeovnen på maks med grillelementet på. Imens fant jeg frem det jeg trengte: småpoteter, salt, ost, sølvløk og Aromat (Aromat er sveitsisk, og da vi bestilte raclette på restaurant i sommer, kom faktisk aromatboksen på bordet sammen med salt og pepper!). Jeg satte på potetene (i lettsaltet vann), fant frem en liten ildfast form, la oppi to skiver Jarlsberg og en veldig tynn skive Ridderost (for å få litt fart på smaken foretrekker vi å blande Jarlsberg med litt Ridder til raclette) på toppen og satte det i ovnen som da begynte å bli varm. I løpet av ti minutter var middagen klar: potetene var kokt og osten hadde smeltet og så vidt begynt å få litt antydning til skorpe på toppen (altså: akkurat slik den skal være). Servert med masse sølvløk (evt. syltet agurk for de som foretrekker det) så ble det en super kosemiddag til kvelds!
-uten at raclettejernet ble skitnet til! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar