Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

onsdag 10. august 2016

Sommerkake




Denne her er så god, at Gunnar har godtatt at repertoaret utvides fra de tre store (Sjokoladekake for de late, Pavlova og kanelsnurrer) til fire store...
Kaken er saftig, mektig og veldig god. Den er av en sånn type der du tror du kommer bare til å orke en bit, men når biten er spist, forsyner du deg med litt til... og litt til... Kaken er forøvrig enkel og rask å lage, det eneste som "krever litt" av deg, er at du må gidde å røre i karamellsausen i et kvarter.



Bunnen lages av 400 g marsipan som deles i små biter og blandes sammen med 4 egg i kjøkkenmaskinen, jeg startet med eltekroken og gikk over til ballongvispen etter hvert for å få en jevn og fin røre. Tilsett 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker til slutt. Ha mandelrøren over i springform og stek i ca. 20 minutter på 175 grader.




Bland 3 dl kremfløte, 3 ss lys sirup og 1 dl sukker sammen i en kjele. Denne blandingen skal koke mens du hele tiden røre i ca. 15 minutter, da skal den ha blitt lys brun og fått en deilig smak av karamell. Da tar du kjelen av platen og tilsetter 1 ss smør.
La karamellsausen hvile 1-2 timer så den blir en tykk saus.



Når sausen og kakebunnen har fått hvilt seg i et-par timer, tar du kakebunnen ut av formen, legger på fat og heller (og så må du regne med å hjelpe til litt med å smøre også) karamellsausen utover.



Så tar du 1 boks kremfløte og pisker den med 4 ss sukker og 1,5 ts vaniljesukker. Bre kremen ut over toppen av kaken, strø på litt revet melkesjokolade, fyll på med 2 kurver jurdbær (bærene kuttes i 4) og riv over litt melkesjokolade på toppen.



Så er det bare å kose seg!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar