Etiketter

butikktips (58) Elgseter (318) Ferie (120) hund (931) Hverdag (514) interiør (120) jakt (249) Jul (301) Krokskogen (241) mat (454) Matauk (62) new York (155) oppskrift (199) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

søndag 14. august 2016

Hasselbackpoteter

Fra venstre: uten annen topping enn smør og krydder, med revet ost og med revet ost og hasselnøtter

Deilige hasselbackpoteter smaker veldig godt til blant annet viltkjøtt. Etter sesongens første sopptur lagde vi reinsbiff med kantarellsaus og hasselbackpoteter til middag, og skal si det smakte!
Denne oppskriften er med utgangspunkt i en middag for to.


Sett ovnen på 225 grader. Skrell 6 poteter, kutt av litt i "bunnen" så poteten ligger stødig på skjærefjøla. Legg en spisepinne inntil to av sidene på poteten. Skjær poteten i tynne skiver (spisepinnene sørger for at du ikke skjærer gjennom).


Legg potetene i en smurt ildfast form. Smelt 1 ss smør, smør ca halvparten på potetene. Dryss over 1/2 ts paprikapulver, litt pepper, litt salt og 1 fedd knust hvitløk. Settes i ovnen. Etter 20 minutter tar du potetene ut og smører på resten av smøret, stekes så i 20 minutter, så er det ferdig! Hvis du vil gjøre litt mer ut av potetene, strør du over litt revet hvitost 10 minutter før endt steketid, gjerne sammen med to finhakkede hasselnøtter!




Potetene kan smaksettes med det man liker: rosmarin, bacon(så blir det plutselig en egen liten rett) persille og så videre, bare fantasien setter grenser. Godt er det i alle fall!

Entrecôte av rein, kantarellsaus, hasselbackpoteter og rognebærgele 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar