Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (866) Hverdag (471) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (227) restauranttips (125) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 13. august 2016

Solbærsyltetøy


Solbærbusken vår har stort sett blitt mer eller mindre tømt av Lakka og Bamse alene tidligere. Vi bestemte oss nå for å gi dem litt konkurranse i matfatet! Vi plukket av det grøvste, det vil si 2,2 kg, resten får gråtassene kose seg med.




Mengdene i denne oppskriften tilsvarer det vi brukte, så her må det (som alltid) justeres etter behov og tilgang. Ut fra denne oppskriften fikk vi 12 små syltetøyglass.







Ha 2,2 kg rene solbær i en kjele sammen med 4 dl vann, dette kokes opp under lokk. La det koke til bærene har kokt i stykker, dette tar ca 10 minutter. Rør så inn litt og litt sukker og syltepulver, totalt trenger du 1,4 kg sukker og en halv pose syltepulver. Kok opp, fjern det hvite skummet som kan dukke opp på toppen. Fyll opp rene, varme og passe store glass og avkjøl. Oppbevar syltetøyet kjølig.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar