Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (872) Hverdag (479) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (227) restauranttips (125) Salat (21) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 9. august 2016

Brokkolisalat


Brokkolisalat har vært en favoritt siden første gang jeg smakte, allikevel, vi har ikke laget det selv før nå. Vi tok utgangspunkt i de ulike variantene vi har prøvd, og laget en egen variant. Salaten fungerer veldig godt til både stekt og speket kjøtt eller som en liten rett i seg selv (da ville jeg blandet inn en neve ristede pinjekjerner i tillegg).

Vi flottet oss litt og brukte kun selve toppen, fordi vi hadde to brokkolier som vi ville få brukt opp. Sannsynligvis vil det kunne holde holde med en til samme oppskrift, men da må alt med. Denne porsjonen holder som eneste tilbehør til kjøttet på grillen til fire personer.


Bland sammen i bolle: 2 (rå) brokkolihoder kuttes smått, 1 rødt eple kuttes i små terninger, 1 rødløk finhakkes, 1/2 pakke rosiner, 1 pk bacon (ca. 150 g) som sprøstekes og knuses.

Bland sammen dressingen av: 1/2 bx Creme fraiche (lett), 1 pose majones (lett), 2 ss sukker(evt. honning), 2 ts aromat eller annet krydder etter behag, 2 ss hvitvinseddik.

Bland dressingen godt sammen med resten og server!






Denne salaten holder seg godt, så den passer godt som lunsj "dagen derpå" også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar