Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (916) Hverdag (492) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (451) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (128) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

fredag 5. august 2016

Livets enkle gleder


…kan for eksempel  være å ha hyttekontor, så en kan gå fjelltur til kvelds! Lakka, Bamse og jeg tok turen rett opp fra hytta på torsdag. Vi gikk den blå stien opp i høyden, krysset på fremsiden (det vil si siden mot hytta) av Storkletten og fant oss en knaus med utsikt til området mellom Storkletten og Skjerdingfjellet, mot Skardsætra og Gråvola vi kunne sitte og kikre fra. Vi hadde med termos og Gjendekjeks, så vi skulle klare oss lenge. Lakka og Bamse hadde tydelig markert at det ikke var så langt til nærmeste vilt, og det tok ikke lang tid før vi (jeg) fikk et glimt av en elg 2-300 meter nedenfor oss (i retning Skardsætra). Litt mer venting og kikring så dukker det opp tre rein blant vieren mellom oss og Skjerdingfjellet. Hundene storkoste seg og når de rette vindgufsene kom, dirret de og satt og tråkket, uten en lyd. Å bruke kikkerten etter hundenesene er ofte effektivt oppe i fjellet! Vi så ikke på klokka, men termosen ble tom og reinene hadde god tid, så vi satt nok der i halvannen time i alle fall. Etterhvert kom det inn ei simle med kalv til, og de tuslet rundt og koste seg mens de spiste seg fete til jaktstart om 6 dager… Da de forsvant fra øyensynet mitt på østsiden av Skjerdingfjellet, gikk vi hjemover for en sen middag.  På vei ned slalombakken overrasket vi en rev også.

Markeringene til de grå viste tydelig at reinen har holdt seg litt i området mellom Skjerdingfjellet og Storkletten denne dagen, og det er veldig typisk. Tror knapt vi har vært på tur der uten å ha sett dyr eller  helt ferske spor eller markeringer på hundene på at det ikke er lenge siden sist noen var her. Elgen trives også godt oppi her etter at det har falt litt snø på høsten. Det er et par fine slukter som går på fremsiden av Storkletten som gjør at dyrene ikke trenger å stå lenge på utstilling når de krysser den åpne ryggen der, og det trives de åpenbart godt med.

Ei myrstripe som går helt opp til Storkletten

Jåblom

Fjellbakkestjerne

Her helt inntil Storkletten har vi sett rein mange ganger, og jammen har den ikke vært her i dag også!

En Gjendekjeks markerer hvor elgen ble observert

Tre Gjendekjeks markerer hvor 3 rein først ble observert. Det var forøvrig på nesten samme sted de to siste kom inn på banen også. 

Turgjengen

Medbragt

Her har reinene gått før vi så dem, uten tvil!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar