Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (449) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

mandag 23. januar 2017

Rørebrød


Til jul var vi så heldige å få et rørebrødsett i silikon fra Lékué. Vi er for dårlige til å bake våre egne brød her i huset, men når lovnadene er lettvint, steg motivasjonen mange hakk! Ingen ting er jo så godt som fersk gjærbakst rett fra ovnen!

I tillegg til duften og smaken av nystekt brød, er det lovnadene om minimal oppvask som gjør dette settet (eller sannsynligvis, rørebrødprinsippet) veldig forlokkende. Lite søl på kjøkkenet, og ikke en halvfull maskin med redskaper. Du trenger kun å skitne til en bakebolle og slikkepott.

Vi bruker veldig lite oppskrifter i det daglige når vi kokkelerer, men som regel har vi begynt med en oppskrift første fangen, og så improviserer vi retten eller noe lignende senere. Så ble det også denne gangen. Målet var å teste det nye utstyret og å prøve å lage rørebrød for første gang. Vi gikk derfor rett inn i oppskriftsheftet som fulgte med settet og gikk for det enkleste brødet som kun bestod av det vi hadde stående i skapet. Brødet er helfint, og dermed ikke noe typisk "hverdagsbrød", men det smakte veldig godt! Utrolig sprø skorpe og luftig og saftig kjerne. Dette vil være ideelt til et ostefat eller om du skal sette frem noen gode oljer og eddiker til å dyppe brød i som en snacks. Og det var knallgodt til kvelds med hjemmelaget stikkelsbærsyltetøy og hvitost med epleskive, nam!

Sett formen på kjøkkenvekten og fyll den med 400 g mel, 360 g vann, 4 g salt, 5 g gjær, 0,2 dl olje (vi brukte raps fordi det var det vi hadde, men det vil passe godt med olivenolje også). Rør ingrediensene sammen oppe i bollen med en slikkepott. Når røren er jevn og fin, dekk bollen til med plast. Deigen kan godt stå over natten, men vi lot den stå i 3-4 timer. Forvarm ovnen på 220 grader, sett formen inn og la steke i 40 minutter. Ta brødet ut, vekt det ut av formen og la det steke i ca 10 minutter med bunnen i været. Det er ferdig når det blir en hul lyd når du kakker på det.

Vel bekomme! 

Ferdig rørt, nå med det få heve noen timer... 

Ferdig hevet, nå skal det stekes 

10 minutter igjen 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar