Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (915) Hverdag (491) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (127) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

tirsdag 31. januar 2017

Shopping i Helsinki

Om du liker den nordiske stile, er du sannsynligvis glad i finsk design. Da er "souvernirene" du kan ta med deg hjem fra Helsinki perfekte! Du reiser ikke til Helsinki for å handle billig, men du har en veldig god unnskyldning til å handle ting du ønsker deg...


Iittala: vaser, fat, glass og lykter! For å nevne noe

I anledning Finlands 100-årsjubileum har det kommet mange nye produkter i år. Det er også mange fine vindusutstillinger å se som er laget i anledning jubileet.


Iitala glass og Arabia kopper (PS. Mummikoppene produserers av Arabia)

Marimekko: tøy, klær, accessoirer, glass, kopper, servise også videre...
Metervaren på bildet under er Marimekko sitt bidrag til Finland sitt 100-årsjubileum


Aarikka: Interiør, pynt og smykker

Denne var ny for oss. En dame som lager tekstiler av fotografier hun tar, motivene er hentet fra Finland. Taiga Colors heter merket og er å finne i et hyggelig lite lokale i en sidegate opp fra Salutorget.

Det er mye saunaeffekter å få kjøpt i Finland!

Pentik har mye fint til hjemmet. Disse fine putene med bjørn, hare og ugle er deres bidrag til jubileet

Kankurin Tupa er så utrolig mye mer enn en vanlig souvernirbutikk!
 Her er noen typiske souvernirer men masse kjent og mindre design, ull, pels, julekjeller, mat, brukskunst og Mummi-avdeling, for å nevne noe. Her finner du reiseminner og gaver so kan passe de aller aller fleste!
Her har vi linet opp: Hirvi, Bamse (Karhu) og Lakka (Hilla/Molte)

Julekjelleren


Andre shoppingtips:

Finlayson: Tekstiler! Utsalg langs Esplanaden, vi handlet med badehåndklær med elg, gjestehåndklær med Hufsa og juledukk (60% rabatt) med Mummimotiv

Fiskars: Kniver, sakser, økser og så videre! Du finner produktene over alt!

Halti: tur- og treningstøy!

Hurtta: utstyr for hunden. Vi er veldig glad i bånd, halsbånd og seler fordi de har et fresht design og innebygd refleks! Det er faktisk litt rimeligere å kjøpe i Finland også.

Stockmann: et varehus hvor du finner "alt"!

Finnish Design Center: gode priser på Arabia, Iittala, Marimekko, Fiskars, Pentik, Finlayson og flere... Det ligger litt utenfor sentrum, men er vel verdt turen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar