Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

mandag 2. januar 2017

Ølgryte med elg

Gutta laget middag 1.1., veldig bra rett som anbefales på det varmeste!

Fres 1 pk bacon og ta det ut. Brun ca 0,5 kg grytekjøtt av elg, legg det til side. Kutt opp 2 løk og stek det blankt sammen med 2 fedd hvitløk og timian.
Putt elgkjøtt, bacon og løk sammen i gryta sammen med det du ønsker av grønnsaker (rettere sagt: det du har i hus...). Vi brukte 7 gulrøtter og 4 stilker stangselleri i biter. Tilsett 3 l væske: 1,5 l øl og 1,5 l kraft.  La dette småkoke til du har redusert bort halvparten av væsken, beregn ca 2 timer til dette. Rør ofte, dette er søtt og kan derfor fort svi seg fast i bunnen av gryta. Smak til med salt og pepper.
Server med hjemmelaget potetmos (gjerne av mandelpotet), vi blandet 50/50 potet og kålrot i mosen  og smørstekte rosenkål (Husk salt og pepper!).
Skikkelig kosemat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar