Fres 1 pk bacon og ta det ut. Brun ca 0,5 kg grytekjøtt av elg, legg det til side. Kutt opp 2 løk og stek det blankt sammen med 2 fedd hvitløk og timian.
Putt elgkjøtt, bacon og løk sammen i gryta sammen med det du ønsker av grønnsaker (rettere sagt: det du har i hus...). Vi brukte 7 gulrøtter og 4 stilker stangselleri i biter. Tilsett 3 l væske: 1,5 l øl og 1,5 l kraft. La dette småkoke til du har redusert bort halvparten av væsken, beregn ca 2 timer til dette. Rør ofte, dette er søtt og kan derfor fort svi seg fast i bunnen av gryta. Smak til med salt og pepper.
Server med hjemmelaget potetmos (gjerne av mandelpotet), vi blandet 50/50 potet og kålrot i mosen og smørstekte rosenkål (Husk salt og pepper!).
Skikkelig kosemat!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar