Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

tirsdag 24. januar 2017

Kyllingfrikasse

Nå er det virkelig hverdag igjen etter julens nytelser, derfor tester vi ut en del nye oppskrifter som vi lager oss egne vrier på. Hverdagsoppskrifter har vi alle bruk for, så det blir noen her fremover, til inspirasjon for oss selv og andre!

Høna er i skuddet for tiden, og vi skal definitivt bli flinkere til å bruke det. Inntil da prøver vi ut denne oppskriften med det vi har i fryseren (nok en typisk "januargreie" hos oss: spise fra fryseren...).

Kutt opp 3 gulrøtter, 1 purre i skiver, 2 persillerot og 1/2 sellerirot i terninger. Kokes mørt i lettsaltet vann.

Lag saus av 3 ss smør og 4 ss hvetemel. Spe ut med 0,7 l hønsebuljong (2 buljongterninger pr. 0,7 l vann) litt etter litt.

Kutt opp 500 g kyllingfilet i biter, stekes gylne.

Bland grønnsaker, kylling og saus sammen og server, gjerne med kokte poteter!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar