Smelt 150 g smør, ta kjelen av platen og bryt opp og tilsett 150 g kokesjokolade og 150 g melkesjokolade så det smelter. Rør godt sammen.
Stivpisk 2 eggeplommer og 1 dl melis.
Rør eggedosisen sammen med smør- og sjokoladeblandingen.
Finn frem en brødform som er kledt med aluminiumsfolie, og smør et tynt lag sjokoladeblanding i bunnen. Strø over godt med Geletopper, lakrisbåter og marsipan (vi bruker hjemmelaget), vi deler det opp i biter før vi har det i kaken. Ta et nytt lag sjokoladeblanding og så et lag Per-kjeks (eller Marie-kjeks). Gjenta med et lag til med gelétopper/lakrisbåter/marsipan og et med kjeks for så å toppe kaken med sjokoladeblanding.
Pynt med Geletopper og Non Stop.
Settes kjølig. Dagen etter er den klar til spising!
Edit: de siste årene har vi faktisk vel så ofte som å lage den tradisjonelle delfiakaken, laget det som porsjoner i muffinsformer. Vår erfaring er at både denne og den tradisjonelle delfiakaken spises fortere opp, fordi porsjonene ofte oppleves mer passelige. Vi fyller den med det samme som ellers, men deler det opp i biter og roter at sammen før det helles i former. Vi legger det da i fryseren, så tar vi opp et passelig antall hver gang det skal settes frem kakefat. De tiner fort, så det er ikke et problem.
Smør og sjokolade blandes sammen
Sjokolade/smør og eggedosis blandes
Geletopper, lakrisbåter, marsipan
Klar for kjøla!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar