Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (915) Hverdag (491) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (127) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

torsdag 15. juli 2021

Fisketur til Hirisjøen

 

Mandag kveld til tirsdag kveld koblet vi oss av omverdenen I vel et døgn. Fisketur til Hirisjøen med lavvo. Lengden på turen var uviss, men med det nydelige været, fristet det på ingen måte med tidlig retur, så vi var ved bilen igjen 22.18 tirsdag kveld. 
En fisketur til Hirisjøen kan anbefales på det varmeste, du kan gå via Brettingsdalen eller fra Friisboden, det er ikke stor avstandsforskjell på de to alternativene. Vi gikk Brettingsdalen og da er det ca. 7 kilometer å gå hver vei. Husk at du mister dekningen på telefon i det du går fra bilen og du får den ikke igjen før du er tilbake. Kjøp fiskekort via inatur før du starter turen. For de som er innenbygdsboende er også oter et lovlig alternativ, vi andre må klare oss med stang.  Det er mye fin fisk her, i fjor tok jeg flere på bortimot halvkiloen, i år var de litt mindre. Det er mange fine plasser å campe på rundt sjøen, å komme inn på ettermiddagen for å få med seg kveldsfisket (og morgenen etter) anbefales på det varmeste, men det er selvsagt også fullt mulig å ta det som en dagstur også. 


Innover Brettingsdalen 

Campen er satt

Lavvoen er oppe og jeg er klar for litt fisking 

Svipp i solnedgang 

Fisking pågår

Fisk nummer 1: kveldsmat 


Kveldsfisken 

Fornøyd

Fisken går ned på høykant

En hvileplass inne, en ute

Koker frokost til Gunnar

To trøtte typer

Passer campen i mens vi! 

Fisk nummer 2: Gunnar sin lunsj 
Så knakk stanga. Dette er andre knekken (den første var i fjor, da tuppen falt av her oppe), prøvde å kaste litt med halv stang, men det funket ikke så godt gitt. Så da måtte jeg tilbake til camp for å bytte og fikse litt før jeg kunne ta en siste innsats. 

Passer campen og spiser litt lunsj vi! 

Fisk 3-7 ble med hjem 

Retur
Stakkars Gunnar får så vondt i hofta av å bruke hoftebeskytter, så han bærer hele sekken på skuldrene. God skuldertrening da

Jeg måtte innom for å registrere oss i boka i Brettingsdalsbua på returen, utstyr, folk og dyr ventet ute og kunne nyte synet av den flotte dalen i solnedgang 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar