Etiketter

butikktips (53) Elgseter (301) Ferie (110) hund (760) Hverdag (410) interiør (112) jakt (207) Jul (285) Krokskogen (221) mat (415) Matauk (61) new York (145) oppskrift (179) Reise (202) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (12) vinterpalasset (245)

mandag 5. juli 2021

Innerdalen

 

Innerdalstårnet er et kjent landemerke, og siden undertegnede har en fascinasjon for "fine fjell" (tror det er knyttet opp til nærhet til og stolthet av Gaustatoppen fra barnsben av), ble Innerdalen første stopp på vår lille runde i vest. Det tar ikke særlig mer enn tre timer å kjøre fra Vinterpalasset til Ålvundeid (kjent fra Rotmos Møringen) og parkeringen hvor en går fra til Innerdalen. Det er bilvei helt inn i Innerdalen, men de siste 3,5 kilometerne er kun for dem med spesiell kjøretillatelse. I praksis betyr det at det er utrolig fint å få innover for smått og stort, på den veien. For å finne frem tastet vi inn Renndølssetra på GPS'en i bilen, og ble veiledet frem til parkeringsplassen. Det er for øvrig tre parkeringsplasser der, der prisen stiger proporsjonalt med avstanden til utfarten man kommer faktisk. Da vi ankom var det kveld og gråvær, så da kunne vi faktisk fått plass på gratisplassen (men hadde allerede betalt), men da vi kom ut igjen dagen etter, så vi behovet for flere parkeringsplasser, dette er et populært turområde!

Som nevnt, så er det 3,5 kilometer å gå fra parkeringsplass til Renndølssetra, 0,5 kilometer til om du skal til Innerdalshytta til DNT. Du går langs en fin vei innover, så du har ikke behov for avansert turutstyr på noe vis, joggesko holder på beina. Det som er greit å være obs på, er at første halvdel av etappen er ganske bratt. Men etter halvannen kilometer blir det bare en fryd å gå! Turen er en fin dagstur, om du har lyst/tid til det, men vi er veldig glad for at vi la inn en overnatting. Da vi ankom var det nemlig grått, og intet Innerdalstårn var i sikte, dagen derpå derimot! Akkurat hva vi drømte om!

Det er en fin, men krevende, tur å gå opp på Innerdalstårnet også sies det. Det hadde ikke vi satt opp på gjøre-lista denne gangen, men kanskje en annen gang? -det er ikke så viktig for oss å måtte opp på alle toppene, det viktigste er å se dem. Det skal være en fin tur opp, og det siste stykket innebærer en del klyving og lett klatring. Turen er beregnet å ta ca. 7 timer, og bør kun gjennomføres i godt vær. 

Ellers er det mange fine stier og turmuligheter fra Innerdalen, korte og lange. Bruk det som et utgangspunkt for dagsturer i nærområdet, eller som en del av en rute i Trollheimen. Å telte her i dalen noen dager må være ypperlig for barnefamilier eller andre som vil lande et sted for å ta kortere turer derfra. 

Innerdalen beskrives av mange som Norges vakreste dal, og vi har ikke vondt for å forstå den beskrivelsen. Og, Innerdalstårnet er det nok mange som kjenner igjen som Blåfjell fra julekalenderen på NRK "Jul i Blåfjell": 


Praktiske tips:

For overnatting og bespisning, gå gjerne for Renndølsetra. Ved å betale 90,- pr. snute kunne vi campe på deres område og benytte oss av doen der. De har også hytter og rom til utleie, og har servering via kafeen på dagtid og kiosk på kvelden. 

Turistforeningshytta Innerdalshytta er også et godt alternativ for overnatting og bespisning. 

Parkering: på Nerdal i VirumdalenRenndølsetra

Nysgjerrig sau


Gris har de også på Renndølsetra, sosiale og grådig nysgjerrige på Svipp

Oi oi, vi fikk et glimt av tårnet på lørdagskvelden!


For en deilig morgen!

Det var karbis til middag og karbis til frokost. Siden vi hadde prestert å legge igjen stekepanna i bilen, ble det ikke te på denne turen, for å si det sånn. Men kjelen funket godt til å steke karbonader og løk i den altså. 

En som foretrekker komfort


For en utsikt!Svipp trivdes godt på tur i Innerdalen


Skarfjellet

Vi var godt fornøyd med campenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar