Etiketter

butikktips (56) Elgseter (316) Ferie (119) hund (908) Hverdag (490) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 10. juli 2021

Briksdalsbreen

 

Er man i traktene, så hører det til å se en isbre. Ulempen med slike aktiviteter er jo gjerne at det samles mange turister der, men, om du tar turen opp etter kajakktur og middag, kan du få oppleve å gå hele turen frem og tilbake helt alene, slik vi gjorde. 

På dagtid går det Trollbiler (har erstattet hest og kjerre som tidligere var fremkomstmiddelet man kunne benytte seg av) nesten helt frem til brevannet opp og souvernirbutikken er åpen, men om ikke det er et krav for reisen, anbefaler vi å ta det til kvelds. 

Det er i underkant av 6 kilometer å gå totalt når du går fra parkeringen ved Briksdal fjellstove, og siden det går en del opp (200 høydemeter) og du garantert skal fotografere brevann og lese informasjonsskilt, er det greit å beregne to timer på turen. Den eneste utgiften du må ha her, er parkeringsavgiften, ellers er det gratis. Veien opp er veldig godt tilrettelagt (vi synes at vei- og serviceopplegg minnet om amerikanske  nasjonalparker vi har besøkt)

For booking av skyss eller overnatting kan du klikke deg inn på Briksdal fjellstove her


Nysgjerrige unggeiter. De syntes Svipp var noe av det mest spennende de hadde sett virket det som. De var (heldigvis) inngjerdet, men fulgte etter så langt gjerdet rakk. 

Kleivafossen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar