Etiketter

butikktips (49) Elgseter (248) Ferie (107) hund (736) Hverdag (362) interiør (97) jakt (142) Jul (209) Krokskogen (189) mat (333) Matauk (54) new York (126) oppskrift (151) Reise (174) restauranttips (107) Salat (10) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (214)

mandag 19. juli 2021

Glaserte poteter

 

Vil du gjøre litt ekstra ut av potetene dine? -da kan du gjøre slik danskene gjør til jul: glasere dem! Poteter kan være veldig kjedelig, men også veldig spennende, det er jo så mange muligheter for variasjon! Disse passer til de fleste typer kjøtt (kan ikke komme på noen typer det ikke passer til, virkelig). Dette er også enkelt: du kan klargjøre både poteter og glasur dagen før, så er det bare den siste finishwn som gjenstår før potetene skal på bordet. 

Skrell og kok (inntil 2 kg)poteter «al dente» (nesten ferdige) først. Lag karamellsaus ved å smelte 180 g farin i pannen til det blir karamell, tilsett 50 g smør. Tilsett så 2-3 dl vann veldig forsiktig. La blandingen koke under omrøring, til karamellen har smeltet og karamellsausen er flytende. Før servering tilsetter du potetene opp i karamellsausen og rører forsiktig i det. La potetene kose seg i karamellsausen i minst 5 minutter til potetene er gjennomvarme og fullglaserte. Så er potetene klare, dette kommer du til å like! 

Karamellsaus i produksjon 


Potetene ligger og dypper i karamellsaus


Ferdig! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar