Etiketter

butikktips (56) Elgseter (317) Ferie (119) hund (914) Hverdag (491) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 10. juli 2021

Rakssetra

 

Ingen insta-ferie i vest uten en tur opp på Rakssetra! Disse små husene med turkis dalbunn i bakgrunnen har dukket opp i mang en instafeed de siste to somrene, så da måtte vi jo opp for å bivåne utsikten vi også så klart. Det er ikke lange turen, men som alt annet i området: dalsidene er bratte, så det kjennes allikevel. 
Setra ligger ganske høyt oppe, men frykt ikke: du kan kjøre ganske langt opp med bil. Men vær klar over at veiene er smale og møteplassene ligger ikke akkurat som perler på en snor. 
Kjør til Oppheim, hvor det er parkeringsplass (det ligger en ved bommen, men det er også en litt lenger ned. Den øverste er nok ofte full nå på sommeren), husk å betale avgiften. Fra parkeringsplassen er det ca. 2 kilometer å gå opp til Rakssetra, først langs asfaltert vei som nok ble laget i forbindelse med Loen skylift, før du tar til venstre inn på en skogssti. Etter å ha gått opp opp opp, så kommer du frem til setervollen. Her er masse turister og en og annen sau. Dette er en fin liten luftetur om du er på biltur i området og ønsker å strekke på beina. Om du vil gå litt lenger, kan du fortsette opp til Oppheimsetra.
 
3 kommentarer:

  1. Gikk dere asfaltveg til den sluttet eller inn på sti ganske raskt? Var det erket sti inn/dit dere gikk, eller fulgte bare vegen rett oppover?

    SvarSlett
  2. Vi gikk ganske raskt over på stien ja 😊 stien var merket, så det var veldig lett å finne frem 👍🏻 (Dessuten var det tett trafikk opp til setra, så det var nærmest umulig å ta feil 👍🏻)

    SvarSlett
  3. Hvordan er det å gå der med små barn, tror du?

    SvarSlett