Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (915) Hverdag (491) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (127) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

søndag 11. juli 2021

Brimi seter

 

Hvis du skal reise et sted for en fantastisk matopplevelse på sommeren, anbefaler vi Brimi sæter på det varmeste, Skråpåtå serveres hver kveld 19.00 og holder det gående i tre timer. Dette er så godt, så koselig, lokalt, autentisk og velsmakende på alle vis! Prisen er det heller ikke stort å si på: 700,- for 4 retter, og du får påfyll så lenge du vil, det er et av eiernes prinsipper (jeg trenger vel ikke forklare nærmere at vi har testet ut at det er mulig). 
Her har det vært tradisjonell seterdrift i flere hundre år og det ivaretas nå av Ola og Hans som har, slik tiden krever, utvidet driften med turistvirksomhet.  Turistvirksomheten er gjort på smakfullt vis både kulturelt og gastronomisk. Her kan du overnatte, delta på seterdrift, du kan handle i butikken, spise i kafeutsalget på dagtid og spise 4-retters til kvelds. 
For folk med barn som ikke har tilgang på gårdsdrift på annet vis, vil et opphold her være ypperlig for å lære litt mer om hvor maten kommer fra og nærheten til naturen. Men det er altså greit å vite at du må ikke bo her for å kunne besøke stedet og spise. Mellom elleve og seks er kafeen oppe, og da kan du spise vafler, rømmegrøt eller kjøttsuppe. 
Skråpåtå starter 19.00, da slippes alle gjestene opp i andre etasje på låven og plasseres langs et langt langbord (med Covid-avstand mellom husstandene nå så klart). Her tas vi imot av Hans eller Ola som forteller om historien til stedet og til dem som driver, i tillegg får du bli kjent med maten. Det serveres hjemmebakt brød og flatbrød med smør, så kommer fiskesuppa med lokal ørret på bordet. Den følges opp av frisk salat med et utvalg egenprodusert spekemat OG bordgriller med egenprodusert ost, som du skal skrape av og spise fortløpende, raclette som vi vanligvis kaller det, skåpåtå med lokal oversettelse. Hovedretten er kjøtt fra gården som du steker selv i skåler oppå grillen til kjøttet får du sesongens tilbehør (vi fikk bakte rotgrønnsaker) og saus, i tillegg til at du kan spise smeltet ost også til dette. Avslutningsvis fikk vi en tallerken med små varierte desserter. Underveis var det historiefortelling og felespill. 
Alt i alt en unik matopplevelse. -anbefales på det varmeste!
Og for oss: helt overkommelig å kjøre "hjem" til Vinterpalasset, gode og mette, etterpå. Utekjøkken til kafeen 

Spise- og sovesal. Bak gardinene er det senger

Fiskesuppe

Salaten

Hovedrett, med ost så klartDesserten

Det bor ei fin liten buhunddame på setra, passer på og er glad i kos
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar