Etiketter

butikktips (52) Elgseter (292) Ferie (110) hund (756) Hverdag (407) interiør (111) jakt (205) Jul (262) Krokskogen (217) mat (412) Matauk (61) new York (145) oppskrift (174) Reise (199) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (12) vinterpalasset (245)

mandag 18. september 2017

Bogstadvannet rundt


En fin runde på 10 kilometer. I mitt hode hadde jeg sett for meg at det var en fin runde å gå fordi jeg bare hadde på meg joggesko på lørdag, men lærdommen er at her trenger en litt grovere fottøy. Et par lave hikingsko som har motstand mot fukt hadde gjort susen, mens fjellstøvler hadde nok sett (og føltes) litt vel voldsomt ut... For en gangs skyld satte jeg ikke på sele på hundene, og det burde Bamse fått, det er flere smale og glatte broer på runden, så det hadde vært greit å kunne lede ham over dem uten at det var via halsbåndet.
Men, vi startet ved Badeplassen ved Bogstadvannet (like etter campingen) og fulgte skiltingen hele veien rundt. Veien var stort sett godt skiltet, men det var et par-tre steder hvor de godt kunne satt opp et skilt/malt et blått merke som hadde gjort det enklere. Vi startet på fotgjengerfelt langs golfbanen før vi gikk over på grusvei. Etter et stykke måtte vi ta av grusveien og gikk over på sti, hele dette stistrekket vi noe grovere enn joggesko være å anbefale. Her er det tett skog, gjørme og også et lite stygge hvor sti og bekk kombinerer løp. Etter å ha passert en kornåker kom vi igjen langs grusvei/bilvei før vi ble gående langs kanten av et jorde, inntil Sørkedalselva. En kort etappe på sti og gjennom Bogstad gård etterpå, så var vi tilbake ved Badeplassen.
Runden gikk inntil vannet en del av ruta, langs Sørkedalselva ("Overfloden", for de som har sett Brødrene dal og professor Drøvels hemmelighet) og gjennom skog og over hogstflater. Så det er en fin runde med varierte omgivelser. Vi syntes vel egentlig at vi traff på overraskende lite folk til å være en lørdag formiddag, og det er bare pluss i våre øyne. Vi kunne nok også lagt til litt og fått en lengre tur, men valgte å gå opprinnelig rute denne gangen, siden det var første gang der. Å avslutte turen på Cafe Grevinnen virket også som en god ide, der kan også hundene få sitte ved bordet ute, men det rakk vi ikke teste gangen, siden vi skulle plukke opp maratonløperen.
Det er verdt å ta runden, men husk gode sko!

Runden

Badeplassen

Går på gangveien langs campingplassen

Ankerveien er en del av runden, oppkalt etter tidligere statsminister Peder Anker

Vanskelig å ikke tenke på Hammarforsens brus her...

Kosestopp

Speider over vannet til Bogstad gård

Sti! Bamse holder full fart hele tiden, og holdes litt igjen for at den tobeinte ikke skal havne for raskt ut i sølepyttene...

Kornåker

Raus bonde som lar fotgjengerne gå langs jordet sitt. Da vi tok fatt på jordet manglet skilting, men vi tok sjansen og fulgte i noe som kunne ligne på en sti... Det var heldigvis rett vei!

Kjente bilder fra Sørkedalselva

Bogstad gård

Tilbake ved badeplassen. Lakka hadde lyst til å bli kjent med gjessene, dessverre var hun i følge med kjipe tobeintinger, så det lot seg ikke gjennomføre...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar