Etiketter

butikktips (58) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (120) jakt (250) Jul (302) Krokskogen (242) mat (454) Matauk (62) new York (155) oppskrift (200) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

lørdag 16. september 2017

Raske, gratinerte poteter

Til viltkjøtt lager vi ofte gratinerte poteter.


Om vi har god tid, smøres formen og tynne skiver av poteter legges lagvis med litt finhakket hvitløk, salt, pepper og en fløteskvett mellom hvert lag (da legger vi det ofte opp kvelden før, så det er klart den dagen det skal i ovnen).


Men, om du bråbestemmer deg mens du er på jobb for at i dag hadde det vært godt med gratinerte poteter til middagen, da er dette løsningen!


Skjær (6) poteter i tynne skiver. smelt 1 ss smør i tykkbunnet kjele og putt oppi potetene sammen med 1 fedd finhakket hvitløk. La dette frese sammen Tilsett (1,5-2 dl) (skummet)melk og la dette koke under omrøring til potetskivene er møre og melken har kokt ned. Tilsett da (1 dl) fløte, bland sammen og la det putre i 5 minutter til. Hell alt over i ildfast form, strø over et tynt lag ost og putt i ovnen. Etter 5-10 minutter på 220 grader i varmluft er osten gratinert og potetene serveringsklare.


Koketiden på potetene vil variere etter type poteter, med mandelpotet vil det nok ta halparten så lang tid som det står her, vi bruker ofte mer kokfaste poteter så det er det våre foreslåtte tider baserer seg på.
Mengde varierer også etter behov, her har jeg satt mengdene vi to bruker til IKEA-formen Vardagen som er 26 cm lang.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar