Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (116) hund (860) Hverdag (467) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (236) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (225) restauranttips (124) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (258)

lørdag 30. september 2017

25.9.17


Årets viktigste dag: første dag i elgjakta! Spenningen har bygd seg opp over tid: utstyr og oppskyting er i boks, feriedager planlagt, facebookfeeden er full av venners gamle gode minner og Lakka, hun har fotfulgt mor en hel uke allerede, sånn for sikkerhets skyld...

Vi hadde oppmøte  6.30 ved Fiskebekkveien, og kjørte innover. Første runde for meg ble på post, Lakka måtte vente i bilen... (det var ikke stilt inni der, for å si det sånn...) Det ble noen timer med venting. Hadde et enslig voksent dyr i forbifartenogså, men over 300 meter er nærmere 3x for langt hold. Avslutningsvis fkk Bajas los på ku og kalv, det kom inn en kareler fra naboene og støkte ut, men jammen var ikke flaksen på vår side, og elgene gikk rett til Knut Halvor på post, og dermed ble det kalv i bakken. Etter en god økt med bålkos, gikk vi for runde 2.

Nå var det Lakka og min sin tur! Vi gikk ut i området hvor oksen datt for oss for tre år siden og hvor en av fjorårets kalver for Lakka datt. Kupert i kombinasjon med myrdrag. Lakka ga alt fra første stund! Full av selvtillit og fart bar det opp og ned, frem og tilbake. Vi begynte å nærme oss posten da vi gikk opp åsen hvor oksen hadde falt. Og det tok ikke lang tid, før Lakka fikk pirket frem ku og kalv. Først bråmøtte jeg dem i tjukkskogen, men fikk ikke noe tak på kalven. Så fulgte jeg raskt på nedover lia, Lakka loser litt lenger nede. Når jeg kommer ut av skogen står kalven på andre siden av pytten. Den detter og ku drar med Lakka på hæl, det stopper opp oppe i åsen igjen. Etter en stund returnerer Lakka for å se hva som har skjedd. Stor stas når elgen kan bustes! Og ikke minst fraktes frem, da er brystkassa langt frem altså!
For en bra start på elgjakta!

Klar på post

Knut Halvor med kalven sin

Bonusbikkja. Så snill og tillitsfull! Vi fikk heldigvis kontakt med eier over jaktradioen (manglet telefonnummer på halsbåndet), på fall med annen hannhund ville vi ikke slippe ham løs og satse på at han stakk "hjem". Han ble med baki Vitaraen hele dagen, og mens vi flådde kalven min nede i bygda, kom eieren for å hente. Stor og Trivelig hund!

Bål må det være! 

Vi er klare for skogen 

Elsker å løpe løs! 

Første sniff på elgen 
 

 Skytter og hund med bytte 

Buste buste buste 

Der kommer ATV'n! 

Det finnes ikke noe stoltere enn Lakka når elgen fraktes frem! 

Bilde av skytterplassen   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar