Etiketter

butikktips (56) Elgseter (317) Ferie (119) hund (914) Hverdag (491) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

mandag 3. august 2020

Gjuvhovd


På sosiale medier i sommer er det et sted som har dukket opp titt og ofte; Gjuvhovd. Et utkikkspunkt i Tinn der en får en fantastisk utsikt til Tinnsjøen og Gaustatoppen. Det geniale med stedet, er at det er særdeles lett tilgjengelig. Faktisk så lett at det er fint å stoppe og ta tisseturen til den firbente der om du er på vei et eller annet sted. Men også så kort tur, at vi hadde slått det fra oss som en "tur vi skulle ta den dagen" i løpet av ferien. Men, på vei hjem altså, godt vær fikk vi også. Dette er et yndet sted for å campe over natten, men vær da obs på at det ikke er usannsynlig at flere har tenkt samme tanken. Da vi kom dit tidlig på kvelden var det fire mennesker som så ut til å skulle overnatte på stedet, til og med med høyttaler. Men som sagt, som en liten tur for beinstrekk, er dette ypperlig. 

Du parkerer på parkeringsplassen på høyre hånd om du kommer oppover bakkene fra Austbygd (og med andre ord på venstre hånd rett før det bikker utover mot Austbygd om du kommer fra Oslo), på motsatt side for Utsikten (en kafe som ble lagt ned for mange år siden). Her er det plass til en håndfull biler og stien er godt merket hele veien frem. 
Da vi gikk der, var det en skikkelig sølesti (det har jo regnet en del i år), så greit å ha på seg noe som tåler vann. Vi målte opp, og det er 1250 meter til utsiktspunktet. Det er en del oppover, men det er stier hele veien. Det er også mulig å ta det som en runde, og hele stien som runde er merket, ulempen med runde er at du da må gå 700 meter langs veien. 

Godt skiltet hele veien, dette skiltet står på parkeringsplassen

De første 100-150 meterne er traktorvei

...deretter går du over på sti. Den er godt trafikkert og dermed også godt synlig i terrenget

Utsikten

Lakka elsker en fin utsikt!

Familien

Retur

Fuktig like før vi kom ned på traktorveien igjen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar