Etiketter

butikktips (48) Elgseter (245) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (189) mat (317) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

torsdag 22. desember 2016

Sursild


-sånn vi gjør det. Sursild hører julen til. Du rekker å få den klar til romjula om du lager den i dag!

Kjøp 2 pk spekesild (a 250 g) og legg filetene i melk i noen timer før du så vanner dem ut igjen med vann.

Kutt opp silden i små biter og legg den lagvis i glass med 1 rødløk i tynne ringer og 2 poser sursildkrydder og litt ekstra nellik og hel pepper. Under, på siden og over fordeler du 1 pk laurbærblader.

Hell over en lake som du lager av  4 dl kaldt vann, 2 dl eddik og 3,5 dl farin. Sett lokk på glasset og sett det kjølig frem til det skal spises. Gode saker!


Man kan selvsagt blande sammen krydderet helt selv, men jeg synes poseblandingen er god. Men velger altså å bruke 4 ganger så mye som det står i oppskriften på posen, og føyer til litt ekstra nellikspiker og hele pepper og laurbærblad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar