Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (876) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

fredag 6. januar 2017

Amaryllis med vokset løk


Amaryllis er en utrolig fin juleblomst, men siden den er så usikker på tidspunkt på blomstring, kjøper vi aldri mer enn en (men en må det alltid være). Det er nå en gang ikke like stas med blomstrende juleblomster i slutten av januar, da er det gjerne annet en vil bruke plassen på.
I år var den ene amaryllisen litt annerledes enn den pleier å være, den kom nemlig ikke i følge med jord! Denne ble kjøpt på plantasjen og saken er at hele løken er dekket av voks, og det aller beste: den trenger ingen vanning! -alt denne blomsten trenger, finnes allerede inne i voksen. På undersiden av voksløken er det til og med laget en liten fot, som gir støtte, så blomsten kan plasseres hvor som helst uten noe ekstra potte eller vase. Om det er tilfeldig vites ikke, men den har heller ikke blitt alt for lang før blomstring heller. Jeg synes ofte at amaryllisene har en lei tendens til å måtte støttes opp når de nærmer seg blomstring. Alt i alt, veldig fornøyd! Og lever til og med godt med at den ikke blomstrer før slutten av første uke i januar.
Tipset for neste jul blir altså: kjøp amaryllis med vokset løk (på Plantasjen) om du liker det enkelt, elegant, praktisk og lettvint!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar