Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (881) Hverdag (484) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 25. januar 2017

Rask lasagne

Nok en typisk hverdagsrett! Her sparer en steketid med å putte oppi ferdig kokt pasta i stedet for plater, det innebærer at tiden i ovnen kun går til å gratinere osten på toppen og er ferdig etter 10-15 minutter.


Kok 300 g fullkornspasta (vi valgte en blanding mellom penne og skruer) i saltet vann.

Stek 1 pk karbonadedeig/elghakk, tilsett 1 gulrot, 1 rødløk og 1 stang stangselleri som du har kuttet smått. Når løken har fått farge, tilsett 1 fedd hvitløk som du steker sammen i et minutt. Tilsett så 2 bx hermetiske tomater, 1 ss sukker, 1 terning kyllingbuljong og 1 dl rødvin, la dette koke sammen til væsken har fordampet, dette vil ta ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Smelt 2 ss smør i en kjele og rør inn 2 ss hvetemel. Tilsett 4 dl melk gradvis, la det koke opp. Rør inn revet skall av 1/2 sitron og 150 g hvitost.

Legg så pasta, saus og kjøtt (i vår form ble det to lag av hver) i smurt ildfast form. Dryss over litt revet hvitost på toppen, stek i 10-15 minutter på 220 grader. Ferdig! Vi hadde ferdig middag på 30 minutter (lager da sausene parallelt). Som med vanlig lasagne gjør det seg godt med litt salat og baguetter med hvitløkssmør til. 
Tre enheter:ostesaus, tomatsaus, pasta

Lag på lag på lag...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar