Etiketter

butikktips (56) Elgseter (316) Ferie (119) hund (908) Hverdag (490) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

søndag 22. januar 2017

Tjugondag Knut jager jula ut


... lever vi (egentlig) etter her på Elgseter. Det blir sjelden tjuendedagen, men nærmeste helg. Det tar en dag å rydde ut julen på Elgseter. 13. januar dro vi til Vinterpalasset, og med en liten bronkittrunde utløst av en liten skitur med astmamedisinen hjemme forrige lørdag, ble det en uke på overtid i år. Det hjelper sikkert på at vi har såpass god plass og grantreet i stuen uten TV, slipper til og med barnål i sokkene... -vi får aldri noen klaustrofobisk følelse av å ha julen fremme etter desember. Bare kos og hygge med lys og litt ekstra pynt! Men, skal vi ha plass til kyllinger til påske, må julen ut på et eller annet tidspunkt her også. Så, like vemodig i år som i fjor gikk hele lørdag til å rydde huset for jul. I 2016 ble vi bønnhørt: ingen store endringer i livet vårt på Elgseter. Så, vi ønsker oss det samme for 2017, et rolig år, med alt på det jevne! -vi har det best slik vi har det nå.
Søndag blir den nedpakking. Det er hyggelig og effektivt å ta det sammen. Alle esker, poser og kasser tas frem, fylles og pakkes systematisk inn i juleboden så de er lette å finne frem igjen i desember. Gleder meg til julen 2017 allerede!

Kardinalen fra NY. Vi fikk et spesielt forhold til "amerikanernes dompap" og julefugl nummer en etter å ha sett en på nært hold i Central Park før jul i fjor, og kjøpte da også med oss denne fra julemarkedet i Bryant Park. Den vil nok for alltid være et et symbol på "den store amerikareisen". Og så er den så fin, så det ble den som "bikket" planen om å ikke ha rødt på treet i år... Rødkardinal altså. 

"Småpynten" er samlet på spisebordet i gamlestua. En del større ting, tekstiler, kopper, utepynt og slikt har kommet seg på plass i skap, boder og vaskekjeller allerede. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar