Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

onsdag 1. februar 2017

Spise i Helsinki

Som i de fleste storbyer, har Helsinki mye godt å by på!
Vi fikk prøvd ut noen nye steder denne gangen, Saslik skal til og med få sitt eget innlegg! I tillegg legger vi til lenker til noen tidligere testede steder som er verdt å besøke.


Karl Fazer Cafe: Fazer har vi alle et forhold til (Fazermint, Dumle, Liqueur fills, tyrkisk pepper osv...)! Dette er det ideelle sted for brunsj, lunsj eller en kopp te/kaffe med søte fristelser til. Vi kjøper alltid forskjellige kaker og deler de i like mange biter som vi er, for å få en smak av mest mulig. Smørbrød, salater og andre småretter er også både lekkert å se og smake på. "Selve kafeen" ligger i  Kluuvikatu 3,  men det finnes også underavdelinger på Stockmann og Forum, og de har de samme varene, så du finner alltids et bord. På hovedkafeen finner du også et stort utvalg av godteriet i en egen butikkavdelig.
Kaker

MatTetid! Vi endte opp med to kaker hver(!), som vi igjen delte, så det ble fire deilige smaker. vanskelig å velge ut noen som var bedre enn de andre :)


Søtsaka!

Brunsj på Fazer Cafe på Stockmann, gode smaker og litt roligere omgivelser


Kämp Brasserie: Da vi kom på fredag var vi ute etter litt mat i magen før legging, og ble ikke skuffet! Et fransk brasseri langs esplanaden med fornemme omgivelser, god service og deilig mat! Her er det også en populær uteservering om sommeren. Undertegnedes anbefaling til hovedrett er Pan fried label rouge chicken, smaker godt!Cafe Aalto: Deilig sted for brunsj! Enkle og velsmakende små og varme retter. Her får du også kjøpt frokostmenyer med brød og pålegg. I tillegg har de en velfylt kakedisk.

Runeberg tårta: spises på Runebergsdagen 5.februar hvert år, og er å få kjlpt flere uker i forveien. Kan se litt kjedelig ut på avstand, men er velsmakende og overraskende saftig å spise. Anbefales!Johan Ludvig Runeberg har gitt navn til kaken, og spiste visstnok slik hver eneste dag. Han er en kjent finst lyriker og står blant annet bak teksten i nasjonalsangen.

Viktig å teste sesongens spesialiteter!

Savoy: Hele restauranten er designet av Alvar Aalto, med andre ord: hit kan man gå kun for omgivelsenes skyld! Vakkert! Har vært blant de anbefalte restaurantene i Michelinguiden, men uten stjerne. Finsk og moderne kjøkken.

Kapelli: I parken langs esplanaden. Stilfult men allikevel avslappet. Restauranten har stått der i 140 år! Deilig mat både i kafe- og restaurantdelen! Finsk meny.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar