Etiketter

butikktips (54) Elgseter (311) Ferie (113) hund (842) Hverdag (460) interiør (114) jakt (235) Jul (290) Krokskogen (235) mat (442) Matauk (62) new York (148) oppskrift (192) Reise (217) restauranttips (124) Salat (19) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (48) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (256)

søndag 5. februar 2017

Fakkeltog for en demokratisk ulveforvaltning!

For andre gang i undertegnedes liv oppleves saken så viktig , og overgrepet fra myndighetene mot distriktene så stort, at deltakelse i en stille demonstrasjon i form av et fakkeltog var på sin plass.
Venstre har mistet vår stemme. Tilliten til miljøministeren som synes å ha en personlig agenda er på et bunnivå. Sympatien for de som må leve med et utryddet rovdyr som har fått reetablere seg (og noen blir veldig fort mange) fordi folk som ikke berøres annet enn når de selv velger det, synes det er "fint å vite at vi har den i skogen vår" er enorm.
Jeg husker godt den fysiske reaksjonen jeg fikk da vi hadde en streifer i nabolaget vårt for to somre siden, følelsen av og redselen for at NÅ er friheten borte her også.
For det handler om frihet, det handler om etisk matproduksjon, det handler om å kunne beholde kulturen med bosetting i distriktene. Det handler om aktiv bruk av naturen og om mennesker. Om vi ikke en gang skal kunne ta ut de som går inn på tunet til folk i dagslys når folk er hjemme, så prioriterer vi den disneyfiserte ideen om ulven som ligner en hund fremfor mennesker. Og det, kan vi ikke bare se på!
Mellom 5 og 10 000 mennesker gikk i tog for en uttrykke at de ønsker Stortingets vedtak gjennomført. En fin og verdig markering som vi er stolte for å ha deltatt i.


Foran stortinget

Toget er over og folk vandrer mot hjem og busser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar