Etiketter

butikktips (52) Elgseter (292) Ferie (110) hund (756) Hverdag (407) interiør (111) jakt (205) Jul (262) Krokskogen (217) mat (412) Matauk (61) new York (145) oppskrift (174) Reise (199) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (12) vinterpalasset (245)

tirsdag 28. februar 2017

Helsekontroll og vaksiner: check!

Ferdig undersøkte og klare for å gå hjem igjen

Årets helsesjekk med vaksiner ble unnagjort mandag ettermiddag. De to grå hadde vært så tålmodige gjennom hele dagen og vært med på farting hit og dit gjennom arbeidsdagen før vi Lom oss til dyrlegen halv fem.
Det knytter seg alltid spenning til sjekk hos dyrlegen: vil de finne noe vi ikke har sett? Heldigvis har vi verdens beste dyrlegekontor som fastdyrleger: Evidensia Kolsås huser så mange dyktige og snille folk! Da vi kom ble vi møtt av engasjerte, snille og nysgjerrige folk i skranken. Allerede der ble Lakka og Bamse møtt med blide stemmer og kos, de synes det er så kjekt! Dyrlegen var "på tiden" så vi kom rett inn. Undersøkelsen på gulvet, gir blide og avslappede hunder. Bamse syntes det var så deilig å bli undersøkt at han la seg ned og løftet på fremfoten for å få kos på brystet. Sprøyter og nesedråper gikk helt greit. Det er så kjekt å komme til proffene, alle mener at Bamse har et godt liv som blind. Alle vi har snakket med mener at dette er et handikap han fint lever med. Vi fikk også beskjed om at de nedslitte tennene foran nede ikke er et problem, ikke er det uvanlig og så lenge de er slitt ned jevnt går det helt fint, en knekt tann kan by på mye større problemer (og det har han jo hatt, og etter at den ble fjernet for noen år siden, ble det endring i tannstilling som nok kan ha forårsaket nedslitingen. Han hadde en flott og muskuløs kropp. Og det var ingen grunn til slanking, hadde vi burde tenkt på det hadde vi fått beskjed og grunnen til at han kan virke kraftig nå er fordi han var så tynn før var beskjeden. Fornøyd Bamse.
Lakka var også så fornøyd med behandlingen. Hun smilte og gjorde seg til. Nøt undersøkelsen, og taklet sprøyter og nesespray helt fint. Selv om det var kjipt stilte hun seg opp igjen for neste. Hun fikk skryt for å være så vital. Begge to ble mistenkt for å være yngre en tallene på fødselsattesten skulle tilsi, sånt liker man jo!
Lakka og Bamse vaksinerer seg for å kunne reise utenlands i tillegg til vaksiner det er viktig å ha her hjemme. Denne gangen ble de vaksinert mot leptospirose, trippelvaksine (valpesyke, smittsom leverbetennelse og parvovirus) og kennelhoste. Rabiesvaksinen måtte man før ta hvert år, men den er nå treårig, og Lakka og Bamse fikk sin høsten vi skulle flytte til USA.


Visste du forresten at de eneste vaksinene det er krav om for hunder som reiser til/fra Norge, er vaksiner mot sykdommer som kan smitte til mennesker? Sykdommer som smitter mellom hunder og kan være livstruende for dem er det ikke krav om. Det er derfor lurt å spørre dyrlegen om det er noen anbefalte vaksiner også, i tillegg til de pålagte. Vi vil jo ikke at dyrene våre skal bli syke!


Sitter/ligger pent og venter mens mor kikker i butikken, fotograferer og betaler
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar