Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (916) Hverdag (492) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (451) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (128) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

lørdag 24. mars 2018

På foreldreforedrag med Marco Elsafadi

«Hvis verdien av deg selv kun er knyttet til prestasjon, blir det vanskelig å feile.»

Onsdag var jeg så heldig å bli invitert på storforeldremøte på Lommedalen skole av min rektorkollega. Marco Elsafadi var foredragsholderen. Jeg kjenner best til ham fra tiden min fra Sedsvoll, da han fravær New Page som var et foretak som drev tiltak for ungdom med problematferd, flere av våre elever var heldige og fikk god hjelp der.
Denne gangen var fokuset på foreldre (det var tross alt et foreldrefradrag) og han snakket godt og nedpå om foreldres ansvar og innvirkning på elevenes psykososiale skolemiljø. At hva den enkelte forelders fokus og syn på sitt barn kan bety for egne og andres skolehverdag og fremtiden. Hvordan skape robuste barn? Vi vet at vi alle skal møte utallige krenkelser gjennom livet, fokuset må ligge på å lære å takle dem fremfor å fjerne alle hindringer på barnets vei.
Noe å ta med seg hjem for mange tror jeg var å stille spørsmålet "hva har du gjort for noen andre på skolen i dag", fremfor den tradisjonelle "hvordan har DU hatt det på skolen i dag". Marco fortalte også om faren sin som aldri var interessert i å høre om hvor mange mål han scoret på basketballbanen, men hva han hadde gjort for å spille medspillerne gode. Gode lagspillere måler resultater i laget og samspillet (som Nils Arne sa: vi trenger ikke stjerner i Rosenborg men gode lagspillere).
Han er utrolig flink til å snakke om dette på en måte som ikke oppleves belærende, anbefaler alle som har muligheten til å oppleve ham til å benytte seg av sjansen!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar