Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (449) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 1. desember 2018

Siste jakthelg 2018

 

Siste novemberhelga regner vi med at ble siste jakthelg. Sesongen har vært litt annerledes enn normalt: minimalt med ungdyr (kalv/fjordyr) i terrenget har gjort det vanskelig å fylle kvoten (mange enslige kuer har jo gjort at vi har sett/funnet dyr, men ikke kunne skyte) i tillegg til at det ikke har kommet mye snø enda. Sesongen ble unormalt sen i år, så å skjerme helgene til og med november holdt ikke for å få fylt kvoten. 
Men, vi fikk en fin helg. Jobbet med ganske ferske spor lørdag, kjølig morgen/formiddag på post på søndag og nesten-nesten med fjordyr søndag ettermiddag. 

Det er alltid best å gå med hund, men på slike dager er det ekstra godt. Vømmølanorakken ble fast følgesvenn i helga, også da vi gikk.


 Klar!

Bekk i overgangen mellom høst og vinter. Skummelt føre for løse hunder nå, Lakka og jeg har litt for sterk erfaring med det...

Rim

 

 


Lakka er effektiv i søket på overvær og finner spor etter ku og kalv 

Her er vi tilbake på plassen hvor vi fant et kalvekadaver første jaktuka, ikke så mye å se nå lenger... nedbrytingen går fort...  Her finner du før-bildet


Lakka fant en bitte liten skinnfellen som hun bustet fri for hår før vi fortsatte... 

20 minutter etter at dette bildet ble tatt tikket det inn en SMS: "du har kjøpt bil", kontraster... 

Et kort ettermiddagsdrev gav ingen resultater. Lakka hadde noe på overvær, men vi måtte avslutte på grunn av mørket... Det blir tidlig mørkt nå! 

Rakfisk til middag, nam nam nam 

Lakka er klar for ny dag

Lakka kjenner gode dufter på vei til post 

Overgangen er sikret... (men det kom ingen...) 
 

Men her!  Helt ferskt spor! -og vi har to poster ...  

Typisk fjordyr på størrelse! Har passert bare  250 meter nedenfor nederste post... 

Lakka ville gjerne følge på.. men, mørten tok oss igjen, dessverre... 

Her her her! 

Solen går ned... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar