Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (891) Hverdag (485) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (228) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

fredag 19. januar 2024

Den Store Revejakta 2024

 

I helgen dro Laika og jeg på jentetur til Odalen. Det var tid for Den Store Revejakta 2024! Jeg hørte om den i fjor, da ei som også jakter rein i Rendalen kommer derfra og deltok da. Det virket som et godt og spennende arrangement og en gylden mulighet for å prøve noe nytt. I år var vi flere damer som ble med for første gang, samlet på en rode, sammen med flere andre lokale jegere. Må si det viste seg å være en utrolig trivelig gjeng, lugne, trivelige og dedikerte jegere (der flere var på revejakt for første gang, mens vi var flere ferskinger også). 

Fredag var det infomøte med signering av sikkerhetsinstruks  på Milepælen, vertshuset hvor Laika og jeg bodde. Nær 300 spente jegere var klare for jakt. Så dro vi «damene til Yvonne» hjem til den andre lokale dama for å bli litt kjent før vi tok kvelden for å lade opp til en spennende lørdag. 

Oppe litt over seks, tissing, flott frokostbuffet (tok med maten på rommet, så vi kunne spise sammen) og varm påkledning og så kjørte vi til møtepunktet hvor vi skulle møtes 8.00. Første dag hadde vi to drev med bålpause i mellom. Det var ingen store  greier som skjedde da, men to hunder ute som jobbet bra. Bekledningen var god nok, så ingen store problemer med kulda, heldigvis. På kvelden var det buffetmiddag på Milepælen for nesten alle som jaktet på roden, før jaktforedrag med Høgfoss og Fallan. 

Søndag morgen hadde samme rutine på morgenen. Da vi kom ut på post, (jeg hadde utkantpost ved et revehi) tok det  ikke lang tid før hundene loset. Det ble kryssing av grenser og etter hvert kom naboens hund med rev til oss. Vi fikk koblet nabohunden og satt på egen hund. Den passerte meg på under 300 meter, jeg flyttet meg til sporet i fall den kom på retur, og fikk dem nesten i fanget, men den kom aldri frem og losen stilnet. Det viste seg at reven hadde funnet seg et hi like ved. Jeg så at hunden markerte på det, og etter en rådslagning, ble det hijakt. Hihunder ble hentet inn, og vi som ikke hadde prøvd hijakt før, ble prioritert til å få være med og poste ut på siden, i tillegg til hundefolka. Det var utrolig moro å følge med på arbeidet til hihundene. Og reven var lur nok til å holde seg inne, til klokka slo så vi måtte avslutte jakta.  Dette var virkelig en dag å lære nye og spennende ting (og definitivt bli inspirert til mer revejakt). Hundejakt er jo den beste jakta, og det øker motivasjonen min masse å få være så tett på hunden og jobben den gjør.  

Etter hardt arbeid fra hunder og hundeførere, endte det til slutt med 1-0 til reven. Men for en spennende dag og helg!

Dagen ble avsluttet på Milepælen med premiering av felte rever og 32 råbra trekkpremierc (for jegere). Ingen gevinst på meg, men Laika fikk med noen poser godbiter og mat. 

En utrolig bra helg! Jeg håper å komme meg med neste år også, da er det 20 års jubileum. 


Fakta: 

Den Store Revejakta arrangeres årlig av Nord-Odal jeger- og fiskeforening. Dette var det 19. året. Det må ikke forveksles med Ingvar Ambjørnsens bok med samme navn, her jaktes det på rødrev (Vulpes vulpes).  Det jaktes med poster og drivende hund, (hundene slippes en og en, ikke hundeflokker som samjager, slik de gjorde i England før). Alle jegerne fordeles i lag på 15 roder. Informasjonssiden til NOJFF finner du her


Infomøte fredag kveld 

Koser oss på hotellrommet 

Postrekka er på vei ut

Hagla er ladet

Klar for revebesøk

Hunden jobber
Det var krevende hindeforhold i helgen, en del løs snø, som også var tørr og kornete, som igjen skapte lite vitring. Og det medfører at det er vanskelig å søke effektivt for hundene

Laika var bilhund. Vi fikk litt alenetid sammen, hun fikk hilst på nye folk denne helgen. Hun så ut til å kose seg se veldig. Her fikk hun sjekket ut deilige dufter  av elg, mellom drev en og to

Bålpause

Post 2, dag 1

Sola tar kvelden 

Tur for to- og firbente før middag 

Vi sjekket ut de velkjente vindmøllene i Odalen

Jaktforedrag 

Kveldskos på rommet

Frokost 

Klar ved hiet

Hunden hadde tap av revhi, og markerte hvor den hadde dratt ned i bakken. 

Revehi

Postene er klare

En stykk hihund, Spikey, for noen tøffinger disse småtassene er! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar