Jeg er veldig glad i pasta, og når vi spiser italiensk på ferie i USA, har jeg lett for å bestille vodka pasta. Vi har ikke laget det selv før, men da det fristet med noe annet enn klassiske julesmaker en dag i romjulen, fant jeg ut at jeg skulle overraske Gunnar med vodkapasta. Dette er på ingen måte slankemat, men godt er det. Og servert med salat til, blir det ikke helt håpløst usunt da.
Kok 400 g. pasta, al dente. Penne eller tagliatelle passer godt.
Når du setter på pastaen, begynner du på sausen: stek 1 gul løk og tre fedd hvitløk blankt i 1 ss smør og 3 ss olivenolje. Tilsett 3 ss tomatpuré, og la dette steke i et minutt etter to, før du tilsetter 200 g hakkede tomater, 1 ss sukker, 1/2 ts salt og 1 dl vodka, og la dette koke inn. Ha i 1/2 ts chilliflak og 1,5 dl matfløte. Kjør dette i blender/bruk stavmikser, så sausen blir glatt og fin.
Bland saus, 50 g revet parmesan og pastaen godt i en kjele.
For å få litt proteiner til, stekte vi 1 pk. kyllingstrimler mens vi lagde sausen.
Serveres med en enkel salat med vinaigrette og et-par skiver hvitløksbrød for å gjøre et måltid ut av det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar