Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (876) Hverdag (482) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

søndag 3. mars 2024

Tanzania, dag 10

Utsikt fra verandaen på rommet

Den første hele dagen i Stone Town utnyttet vi godt. Etter frokost, dro 3/4 på spa. Og det må sies, det opplevdes veldig autentisk med hvordan eksklusiv pleie gjøres her, med farger, interiør, vannet i bøttet og egenproduserte produkter. Vi tak massasjer og ansiktspleie, helt nydelig! Her var det flere med funksjonsnedsettelser ansatt også, ei blind, en døv og visstnok en kortvokst. (Gunnar ble massert av den blinde og den døve). Så om du befinner deg i Stone town en gang, anbefaler vi et besøk på Mrembo spa på det varmeste! 

Ferdig knadd samlet vi oss på Pink Sugar for lunsj, før vi besøkte museet etter øyens store sønn: Freddie Mercury. 

Så gikk vi på litt tilfeldig vandring og endte på stedet hvor slavemarkedet i sin tid lå. Der fant vi en god utstilling med en fin oversikt over historien med slavehandel på Zanzibar. 

Middagen ble inntatt på solnedgangsverandaen på Afrika house, etter anbefaling fra noen vi kjenner som har besøkt Zanzibar to ganger før. 

Frokostene starter alltid med et fat frukt til hver pp Zanzibar 

Sp var der egg etter hver sitt ønske med en skive toast og en liten skål på deling med smør, honning og lokalt syltetøy (son var veldig godt) og  en liten søtvin til (her: rislapper)

Klare for behandlinger! 


Såpeproduksjon

Gutta venter

Lunsj på pink sugar, Gunnar var selvsagt fornøyd da han fant mangosalat på menyen 

Vi dro alle på Freddie Mercury-museet

Den anglikanske kirken på Zanzibar. Det første anglikanske kirken som ble bygget i Øst Afrika stod ferdig i 1880 og ble bygget som et symbol på avskaffelsen av slavehandelen. Den ble reist på markedsplassen for slavehandel 

Minnesmerke på det gamle slavemarkedet


Så gikk vi gjennom utstillingen om slavetiden på Zanzibar, en informativ utstilling om en mørk tid. Dette bildet er fra venterommet hvor slavene ble oppbevart før de skulle ut på markedet. Mørkt, trangt og lavt under taket

Til kvelds dro vi til Africa House Hotel for middag under solnedgangen, som vi hadde blitt tipset om. Africa House ble opprinnelig bygget som privat bolig for en rik slavehandler, før han gav det til Sultanen og det ble brukt som kongelig feriebolig. I mange år var det en britisk herreklubb, før det nå er hotell med en veldig populær bar/restaurant for de som vil nyte solnedgangen. 


Gatelangs 

Fylte badekaret med kaldt vann før jeg la med, viktig å kjøle seg ned innimellom i varmen på Zanzibar (de lokale fortalte at det lå 5-6 grader over normalen mens vi var der) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar