Etiketter

butikktips (58) Elgseter (318) Ferie (120) hund (925) Hverdag (502) interiør (119) jakt (242) Jul (301) Krokskogen (241) mat (452) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (233) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

søndag 18. august 2024

Fersksporprøve og Flymyrene

 

Siste fredag i ferien var det tid for prøve, fersksporprøve. Det bør jo ikke være et problem for en elghund å følge et ferskt spor etter en elg, men mye kan oppstå og det er jo hund og fører som skal bedømmes i forhold til blant annet samarbeid også, så mye kan skje. Jeg var spent, Laika var nok mer avslappet. 

Vi hadde fått prøve gjennom Østerdalen Elghundklubb, og den skylle vi gå nord for Tynset i retning Kvikne.

Vi fant raskt spor, og veslefrøkna fulgte det godt en hel halvtime i strekk, hun sjekket ut  kryssende spor overvær, men holdt sporet så hun stod til Særdeles godt. Veldig stolt og fornøyd! Vi var veldig heldige og fikk gå med en dyktig, erfaren og hyggelig dommer, Bjørn, og jeg er veldig takknemlig for at han stilte opp i ferien og at klubben ordnet og organiserte fir at vi skulle få prøven i havn i sommerferien! 

Og nå er Laika godkjent ettersøkshund, med godkjent blodspor- og fersksporprøve. Hurra! 

Da vi kom til «hjemlige» trakter igjen, tok vi sykkelen av planet og syklet mot flymyrene. Der luktet det så godt at vi måtte bare gå bort og sjekke ut. Vi så ingen ting, men det var ingen tvil om at det holdt seg dyr rundt mya dan kvelden. For å toppe dagen til Laika, kjwrte vi innover Ledsagerveien med vinduene åpnet og hun fikk stå i forsetet og lukte ut. Da vi kom hjem ble det nyinnkjøpt hundepølse til middag, en drømmedag for minste grå. Og vi andre to var også veldig fornøyd med dagen.

Morgenluftings med drikkepause 

Ute på prøve

Laika med dommer Bjørn 

Sykkeltur 


Offroad 


Svipp synes det lukter godt

Solen gikk ned over midtre Ledsageren 



Opp på to for bedre oversikt






Drømmedag! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar