Torsdagen ble en hjemmedag med baking, i tillegg til våre faste aktiviteter som yoga og tur (styrke rakk vi ikke i dag, det skal ikke bli en vane). En koselig telefon fra Norge vill vi også. Og en veldig koselig beskjed i tillegg: ekstrautlegget som måtte tas på flyplassen da vi dro hit ble refundert, så da ble det heldigvis litt penger inne på jaktkontoen igjen 😉 Men det var penger vi ikke har orket å tenke så mye på, vi ville jo bare komme oss på plass, men da var det jo en kjempebonus da det kom. Det var Gunnar som spurte da han bestilte turen i april (det er nemlig litt mer omstendelig å booke flytur med hund enn ellers, da må det ringes og greier. Vi bestiller flybilletten til mennesket først, og så sender vi forespørsel om vi kan ta med hund, og da kan de si nei av ulike grunner, og i så fall må vi bytte dato på flyturen osv. det skjedde forøvrig nå, derfor flyr vi 1.4. og ikke 2.4., som vi egentlig hadde tenkt), og poff så fikset de det. Det var nok ikke negativt at vi valgte KLM på nytt, til tross for at de gav oss trøbbel i november. De har den korteste reisetiden, og det er viktig for oss.
Ellers så kom det altså varer vi trengte til julebaksten, så vi kom i gang med den. Det ble laget marsipan og vepsebol, i tillegg til deig til sofiner og kolakaker (oppskrift kommer), som ble lagt i kjøleskapet så det blir fast til det skal bakes ut. Det tar definitivt mer tid å bake her enn hjemme. Både fordi vi har bare en komfyr (hjemme har vi tre) og ikke minst fordi jeg må regne om på mye. Vi ønsker oss en liten kjøkkenvekt, det hadde vært praktisk av hensyn til tempo (og så har kanskje hodet ikke vondt av å regne og beregne da, velger å tenke sånn. Jeg hadde veldig god støtte og hjelp av Laika og Svipp, og spesielt Laika var proaktiv og på tilbudssiden, som du kan se på bildet over…
De Gunnar kom hjem ble det pai (den middagsretten jeg kom på uten sterke farger, han skal jo holde seg unna det i to dager etter tannblekingen) og Yellowstone. Og så fikk vi ordnet billetter til fredagens premiere på Nøtteknekkeren hos Miami City Ballet, gjett om det er ei som gleder seg! Og nok en tidlig kveld, vi sovner tidlig her borte.
Hadde lyst på kakao, så da ble det Skomakergata på stua med kakao til frokost denne dagen. Laika liker også kakao. Kakao er liksom ikke det som frister mest etter å ha vært ute i varmen her, derfor måtte det bli starten av dagen.
Og så hadde vi fått enda et morgenyogatips, som vi selvsagt prøvde. Og hennes økter kommer til å benyttes igjen, har også fått tilbakemelding fra flere om at de liker øktene hennes og at hun har mange bra. Særlig positivt synes jo vi at det er at hun har med hunden sin også.
Yoga with A-durene: morgenmobilitet
Laika strekker
Svipp krummer
I dag tok vi også tid (11min) til en veiledet avspenning og synes denne som heter liggende avspenning (ja, det er egentlig en ressurs for lærere å bruke til avspenning i klasserommet) er veldig behagelig. Som du kan se, ble de to grå også helt avslappet etter at vi hørte på den.
Og så hadde Walmart vært og levert bakevarer ved porten, det måtte bæres inn før vi kunne gå tur
…og vi fikk svar på hva lyden vi hørte i går var (som utløste bjeffealarmen): en palmegren hadde falt ned på grillen. Den var heldigvis ikke blitt ødelagt, med trekket hadde falt av og fettsamleren lå ved siden av, men nå er alt på plass igjen
Klare for julebakst. Måtte kjøpe litt forskjellig sjokolade, er veldig usikker på hvordan det funker her, er nok litt annerledes enn norsk kokesjokolade. Også 60 egg da, da bør det holde
På vei ut på tur, var det ei som oppdaget at vi hadde en gjest i hagen vår: en iguana! (Og sånne skal vi altså jakte på om halvannen uke, ikke store blinken si…)
Spennende å se på
Det har kommet flere planter hos hawaiiroseprodusenten, her er det hawaiiroser så langt øyet kan se!
Svipp har litt lyst til å prate med ei innenfor denne hekken, men i dag var hun tydeligvis inne, Svipp var litt skuffet over det
Hjemme igjen og Laika koser seg med å slappe av i hagen
Vi får ikke festet krans på denne døra. Men litt jul ved inngangen har det nå blitt allikevel, vi bruker de krokene vi har
Vepsebol under produksjon
De ble perfekte. Så perfekte og porøse at de er vanskelige å lagre
Marsipanproduksjon
Og jeg innså at konditorfargen her gir litt mer farge enn hjemme… to dråper rosa, og vi kan invitere til Barbiefest…
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar