Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

onsdag 21. desember 2016

Sofiner



Dette er en oppskrift på en julekake som faller i smak hos de aller aller fleste, verdt å prøve!
Oppskriften som min familie har, kommer fra familievenn Lovise i Børsa. Navnet har kakene fått fordi de er "so fine" (navnet kan være forledende, her er det nærmest for tradisjon å regne, at et brett blir fine, mens det andre brettet blir mindre fine... Men godt smaker de uansett!).


Pisk 200 g romtemperert smør, 1 dl sukker og 1 ts vaniljesukker sammen så det blir lyst og luftig. Tilsett 4,5 dl mel og 1 ss kaldt vann. Arbeid alt raskt sammen og form det til en pølse. La deigen hvile kjølig før den skjæres i tynne skiver.


Pisk 4 eggehviter og 3 dl melis godt sammen, så det blir fast og stivt.


Sprut melisrosetter på mørdeigskivene, stek kakene midt i ovnen på 170 grader i 15-20 minutter.




Mørdeigpølse, klar for kjølerommet









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar