Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (881) Hverdag (484) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 31. desember 2016

Tredje juledag


Humpet tur med kink i ryggen, viktig å bevege seg! En tur til bygda for å innom jobb og ordne litt småtteri på Biltema. Så ble det skikkelig julemiddag med mammas hjemmebakte lefser med rakfisk med rødbetsalat og Gunnars hjemmelagde sylte av ribbe og elg, med bacondadler som forrett.

Bacondadler
Beregn en halv skive (kuttes i lengden) bacon pr. daddel. Rens dadlene for Stein, surr dadlene inn i en halv skive bacon, fest dem med en tannpirker. Legg dem på stekebrett, sett stekebrettet i stekeovnen på 200 grader (forvarmet), la dem steke i 10-15 minutter: ferdig!
Om man steker dem i ovn er det veldig lettvint å lage som en forrett/snacks en gang du ikke har så mye tid, eller til en buffet. Ofte steker vi dem i stekepanne, ikke dumt det heller.



Dadler i bacon, så enkelt og så godt! 


Siste rest. Her i gården har vi aldri igjen julekaker til småfuglene når hverdagen starter igjen, hver smitt og smule spises! 

Avsluttet dagen med en dukkert! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar