Etiketter

Elgseter (318) Ferie (121) Hverdag (529) Jul (303) Krokskogen (242) Matauk (62) Reise (245) Salat (22) Saus (9) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (14) butikktips (59) hund (942) interiør (122) jakt (254) mat (459) new York (157) oppskrift (209) restauranttips (130) suppe (7) vinterpalasset (266)

tirsdag 3. juni 2025

Smashburgere

 



Smashburgere er noe vi har lest om en stund nå, men vi har ikke testet det ut før nå. Men, sent men godt! Dette er opprinnelig en viltoppskrift, så her er det bare å kjøre på med det du har av slikt i fryseren! Men vi er ikke der helt enda her borte, så da ble det karbonadedeig i stedet. Når vi kommer hjem, skal siste rest av hakk få kjørt seg. 
Men altså, en enkel og god og smaksrik rett. Og denne falt i smak både hos han som ofte velger burger og hun som «aldri» gjør det. 

Vi kjøpte ferdige brioche-burgerbrød, men om man er for seg og vil lage det selv også, er det sikkert enda bedre. Men kjøpebrød funket altså også som bare det! 

Begynte med å blande 0,5 kg karbonadedeig med 1 egg, 1/2 kopp panko brødkrummer, 3 ss bbq saus m/hickorysmak, 2 ss finhakket persille, 2 ss pepperrot,  1 ts finhakket hvitløk, 1/2 ts pepper, 1/2 ts salt. Blandes godt sammen og lages små baller av kjøttblandingen, se under. 


Du kan selvsagt bruke kjøpedressing, men denne gir definitivt litt ekstra, så vi anbefaler å lage den selv også: 
1/2 kopp majones, 2 ss ketchup, 2 ss finhakket sylteagurk, 1 ss hot sauce, 2 ts pepperrot, 1 ts worcheistersaus, 1 fedd finhakket hvitløk, finhakket persille, salt og pepper. Bland alt sammen, så er den klar for servering. 

Det er en fordel med stekeplate i grillen når burgerne skal klemmes, men det hadde ikke vi, så det fikk bli best mulig, med aluminiumsfolie. Her er det også veldig kjekt med burgerpresse, men om du ikke har det, bruk stekespade e.l. for å klemme dem så flate som mulig (tips: for å få burgerne så jevntykke som mulig: press en grop i midten av ballene med tommelen når du gjør dem klare, så jevner de seg best mulig ut når du klemmer dem senere). Disse kan for øvrig også fint stekes i stekepanne. 

Stek burgerne fem minutter på hver side. Pensle med bbq-saus de siste to minuttene før de er ferdige, og legg på en god osteskive til slutt. 

Serveres med det tilbehøret du liker på en burger, men salat, løk og tomat er jo alltid safe. Husk dressingen! 

Vel bekomme! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar