Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

fredag 10. juli 2020

Sprøstekt småsei

De lokale kaller småseien for "agn" og "kattmat", vel, vi synes det er å snakke maten ned. Her er en enkel og meget velsmakende oppskrift som vi har testet ut og gjerne gjentar. Pepperrotrømmen passer godt til det meste av fisk.  Velbekomme!

Du trenger: småfisk, smaksnøytral olje, bacon, smør, mel, salt, rømme pepperrot, sitron og gressløk/vårløk. 

Skjær hode og hale av fisken og skrap av skjellene. Lag snitt i fiske og tørk av. 
Rull fisken i mel og legg den en oppvarmet panne med olje. La fisken steke i oljen til den har fått sprø skorpe på den ene siden, når du snur den (salt litt samtidig), tilsetter du også bacon i pannen 1-2 skiver pr. fisk. Når fisk og bacon har stekt en stund, trekker du pannen til siden og lar det godgjøre seg litt sammen. 

Bland sammen 1 boks rømme (vi brukte en hel boks, restene av denne sausen kunne vi bruke senere), tilsett 1-2 ss pepperrot (sånn grønn tube du finner ved grønnsaksdisken), 1 finhakket vårløk (eller tilsvarende mengde gressløk) og skvis ca. 1 ss sitron oppi og litt salt. 

Kok opp småpoteter som serveres til. 

Snadder!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar