De lokale kaller småseien for "agn" og "kattmat", vel, vi synes det er å snakke maten ned. Her er en enkel og meget velsmakende oppskrift som vi har testet ut og gjerne gjentar. Pepperrotrømmen passer godt til det meste av fisk. Velbekomme!
Du trenger: småfisk, smaksnøytral olje, bacon, smør, mel, salt, rømme pepperrot, sitron og gressløk/vårløk.
Skjær hode og hale av fisken og skrap av skjellene. Lag snitt i fiske og tørk av.
Rull fisken i mel og legg den en oppvarmet panne med olje. La fisken steke i oljen til den har fått sprø skorpe på den ene siden, når du snur den (salt litt samtidig), tilsetter du også bacon i pannen 1-2 skiver pr. fisk. Når fisk og bacon har stekt en stund, trekker du pannen til siden og lar det godgjøre seg litt sammen.
Bland sammen 1 boks rømme (vi brukte en hel boks, restene av denne sausen kunne vi bruke senere), tilsett 1-2 ss pepperrot (sånn grønn tube du finner ved grønnsaksdisken), 1 finhakket vårløk (eller tilsvarende mengde gressløk) og skvis ca. 1 ss sitron oppi og litt salt.
Kok opp småpoteter som serveres til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar