Etiketter

butikktips (49) Elgseter (250) Ferie (107) hund (736) Hverdag (363) interiør (97) jakt (142) Jul (209) Krokskogen (190) mat (335) Matauk (54) new York (126) oppskrift (151) Reise (174) restauranttips (109) Salat (10) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (214)

tirsdag 31. mai 2016

Asparges, skinke og parmesan

Det oppleves som en sterk overdrivelse å kalle dette en oppskrift, men et lite tips er det i alle fall. Dette er en enkelt forrett som lett kan dimensjoneres for mange, en fin liten kveldsrett eller som et tilskudd på en buffet.


Mengden her vil pase fint som en forrett til 4 personer eller som et lett eget måltid for 2.


Ta en pakke/150 g. spekeskinke (jeg foretrekker Strandaskinke, men ta den du selv foretrekker!), fordel skinkekivene utover et fat. Kok 1 pk. asparges (topper eller en bunt med hele, husk i så fall å ta av den trevlete delen nederst) i godt saltet vann, 1 minutt i fosskokende vann holder. Hell av vannet (om du putter aspargesen raskt i iskaldt vann stopper varmeprosessen), tilsett så en blanding av 2 ss extra virgin olivenolje og saften fra en halv sitron. Bland dette godt sammen med aspargesen og legg aspargesen oppå spekeskinken. strø over litt flaksalt før du river 75 g parmesan og drysser over. Server!

Trikset som gjør at denne varianten skiller seg litt ut, er å smøre aspargesen med blandingen av olje og sitron

Om du vil ha litt variasjon, spar noen skiver spekeskinke og legg de på noen båter med Cantaloupemelon ved siden av, så får man litt mer friskhet på fatet også. 

2 kommentarer:

  1. Åååh - det så fristende ut nå i denne varmen :-)
    Takk for god tips :-)

    SvarSlett
  2. Ja, dette er en perfekt sommerrett! Håper det smaker :)

    SvarSlett