Etiketter

butikktips (49) Elgseter (250) Ferie (107) hund (736) Hverdag (363) interiør (97) jakt (142) Jul (209) Krokskogen (190) mat (335) Matauk (54) new York (126) oppskrift (151) Reise (174) restauranttips (109) Salat (10) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (214)

onsdag 7. desember 2016

Rakfisklag 2016


Tradisjonen tro arrangerete vi også i år rakfisklag på Elgseter. Vi traff midt i sykdomsesongen, og fikk 8 forfall siste døgnet, men vi stokoste oss med våre 12 gjester, vi ble altså 16 totalt: 14 tobente og 2 firbente.
De langveisfarende Kristian og Nina kom først, veldig hyggelig at de tok turen fra Trondheim for å delta! Så kom etter hvert resten ramlende inn døra. Så heldige vi er som har så mange positive, snille og trivelige venner og nær familie som skaper så god stemning for oss!
Vi startet med en hjemmelaget gløgg, satte vi oss til  bords (samtidig som Gunnar la inn første favn i badstua, underveis under bespisningen puttet vi innpå to ganger til, samt fyrte opp bålpanne og grillhytte) og koste oss med rakfisk med mandelpoteter, smør, rømme, flatbrød, lefse, kokt egg, rødløk og en deilig rødbetsalat som vi nettopp har fått oppskrift til. Som flytende følge til maten, gikk det primært i ulike typer, øl, akevitt og julebrus. Vi avsluttet måltidet med kaffe te og diverse annet flytende og pepperkaker med blå Castello og honning og Canistrellikjeks med Pistasjkrem. Etterpå begynte gutta å velte ut i badstua. I løpet av kvelden hadde alle som ville fått testet den, og selv eierne (som egentlig ikke liker badstu) var fornøyd! Den største overraskelsen var at det går fort å få den varm nok (1-1,5 time) og vi klarte oss med en kurv ved. 
Etter litt lek på gutterommet bikket de siste av oss til køys i firetiden med spisebordet frokostklart og godt fornøyde med en hyggelig kveld!

Det er heldigvis fortsatt igjen mer enn nok til jul...

It's beginning to look a lot like Christmas....

Bordet er dekket og klart!

Selskapet

Det brenner godt i grillhytta!

Lys i grillhytte,  Bålpanne og badstu 
Lek på gutterommet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar