Etiketter

butikktips (58) Elgseter (318) Ferie (120) hund (930) Hverdag (506) interiør (120) jakt (246) Jul (301) Krokskogen (241) mat (452) Matauk (62) new York (155) oppskrift (199) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

tirsdag 9. februar 2021

Grethe's bacalao

 

Enkelt og veldig godt. Du må bare ha tiden til å la det sette seg. Da vi lagde baccalao og tok disse bildene, løste vi det ved å sette gryta på lav temperatur mens vi tok oss en trugetur på 2,5 timer. Så fyrte vi opp i 10 minutter ved hjemkomst, og middagen var klar. Det finnes en haug med forskjellige oppskrifter på Baccalao, denne har jeg fått fra en vestlending jeg kjenner godt, det er hennes mormor sin oppskrift. 


Varm opp 1 dl olje. Stek 1 stor skivet løk blank. Tilsett 1 boks tomatpure og la det steke. 

Legg lagvis: 10 skivede poteter, 800 g utvannet klippfisk (Meny har ferdig utvannet og kuttet i biter), 1 skivet rød paprika, 1 finhakket chilli (husk å ta ut frøene!) og 2 bokser hermetiske tomater. Topp det hele med 1/4 ts kajennepepper

Legg på lokk og la dette putre i minst en time (skru gjerne på laveste og ta deg en trugetur imens).

Tilsett litt salt, litt pepper og litt sukker (0,5-1 ss). Smak deg frem. Skvis over 1/2 sitron. Ha oppi rikelig med svarte oliven. Når smakene har blandet seg, ha rikelig med finhakket persille oppå og server!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar