Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (916) Hverdag (492) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (451) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (128) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

fredag 8. oktober 2021

Elgjaktstart!

 

Første jaktdag og første drev, to damer og Svipp ute. Vi gikk for et drev vi vurderer som veldig godt, vi hadde bare en post, men fikk da plassert den på posten med best uttelling i min tid her oppe i alle fall. Det var Svipp sitt første slipp for oss, så det var viktig å ha god tid på seg før det ble mørkt, det er jo alltid spennende hvor lenge en hund henger på og hva den gjør når den på et tidspunkt slipper. Og før alt det er aktuelt: løper han ut på søk når han slipper?

Det ble ei fin økt, Svipp løp avgårde, fant ku og kalv og hang på i 2-3 timer. Da han slapp, fulgte han sporene sine tilbake, akkurat slik en elghund skal gjøre. Da han møtte Solveig i veien ved Lukasmyre, hilste han på henne og ventet der til jeg kom og fikk plukket ham med meg. 

Etterpå dro vi opp på hytta og spiste hjemmelaget pizza, før det ble en liten ettermiddagsøkt på post, og to jegere til. Også da var det kontakt mellom hund og elg, men det dro avgårde i feil retning. 

Til kvelds endte vi opp på vårt nye bo: på annekset til en av jaktkompisene. Her kan vi slappe av på kveldene, og vi trenger ikke tenke på at det kan oppstå konflikter mellom det som etter hvert har blitt en del hanhunder. 

Te og sjokolade før oppstart

Svipp i bånd, like før slipp

Elgjakt for meg handler om en ting: samarbeid med hund (og da aller helst gå med hund). Da blir denne dama såååå blid

Solveig og Svipp

Ku og kalv som har vært i farta

Favorittlokasjon for fotografering

På post


Kraft

Svipp er godt fornøyd med boet sitt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar