Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (916) Hverdag (492) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (451) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (128) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

tirsdag 4. oktober 2022

Elgjakt 2022, del I

 


25. og 26. september var de første to dagene i elgjakta. Nydelig vær søndag, tilsvarende unydelig på mandag.  Svipp fikk starte førstedrevet, og det var jo jeg veldig glad for da! Elgjakt handler om hundearbeidet, og da var det moro å få starte med det, da føler en at det er skikkelig i gang! Han hadde tre fine runderinger først der han var innom og sikret at vi hadde kontakt. Så fant han noe og det bar avgårde! Vi skulle ompostere da vi skjønte at dette dro avgårde, og tanken var tydeligvis god, bare litt for sein, da svipp og elgen eller hjorten dro over veien bak bilen mens han parkerte. Etter en del timer og kilometer (mil), endte han opp ved grensa og der resten av postene var, han slapp dyret og ble til slutt plukket opp av Stian som tok han med seg ut igjen. Til kvelds var det godt å slappe av inne i bus og slappe av i senga si og spise mest mulig mat (viktig å fylle opp lagrene til elghundene under jakta). 
Dagen derpå satt vi på grenseposten, et stykke å gå og i ruskete vær. Det ble med et drev den dagen, og etter fire timer  stille i regn og vind, var det helt greit å rusle tilbake. Våt til skinnet. Vi avsluttet med bålfyring i en gapahuk som står i terrenget, før svipp og jeg kjørte hjemover for studier og årets første rakfiskmiddag. 

En som er klar for avreise! 

Min bil er lastet med… 

Sjekket inn på Buvasstølen


På vei for å møte resten av gjengen etter morgenrunden 

Sola står opp

Svipp er klar for å jakte! 

Teit med det båndet! Prøve å rulle det av! 

Lykkelig elghund innom etter første søksrunde

Voldsom med vindfull i terrenget nå, krevende å komme seg frem… 

Vakkert ute da


Bevis på at han ikke var alene. Ungdyr eller hjort, begge deler er kjent for å løpe som gale om de får hund i hælene, noe som stemte godt denne dagen 


Ferdig for dagen


Godt å kose seg i senga si etter endt arbeidsdag

Svipp skulle tømme middagsrestene mine og gikk tur med matskåla inn i kroken mellom ovnen og veggen… Der stod han en stund før han plutselig rykket bakover og duften spredte seg i rommet… 

På vei ut på post

Dagens utsikt

Vått å være elghund… 

Våte typer

Godt å finne buret med teppene sine igjen! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar