Etiketter

butikktips (56) Elgseter (316) Ferie (119) hund (908) Hverdag (490) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 5. november 2022

Jakthelg

 


Jakthelg siste helgen i oktober. Mye løping på Svipp. Fortsatt litt vondt i høyre fremfot når den belastes, men det går bedre og bedre. Nærmøter med elg og en aldri så liten løpetur etter en kritthvit hare som venter på bedre kamuflasjetider.

Det ble ei fin jakthelg, med en felling, noe som innebærer at vi er halvveis på kvota. Jaktværet ser ut til å holde seg, så da blir det nok litt mer jakt før snøen legger seg for alvor. 


Skodda er tjukk… 


Nattasuss

Svipp er klar for slipp


Flyvende norsk elghund grå 

Okseland


Svipp har noe i nesa han skal sjekke ut! 

Det var spennende å være Mikkel på post en stund… 

Reine cabrioleten bak på planet! På vei til bålfyring på dagens runde to 

Klatrer oppover Langternnatten, bratt… Når en er sliten og foren er vond, kommer det godt med med en viltsti. Like etter at bildet ble tatt, stod han plutselig i stand og så et eller annet som han dro avgårde etter, dyret lurte oss med et nødskrik. Ut fra sporet som krysset veien, må det ha vært hjort eller en liten elg. 

Jeg stod plutselig på 20 meters hold til ei enslig elgku. Både hun og jeg stod helt åpent til, og måtte bare fryse. Hun og jeg hadde stirrekonkurranse i 4-5 minutter. Da var det aktivitet på radioen og hun skjønte at det vaar noe fremmed med meg. Vendte litt på seg og stod som en plakat i noen sekunder før hun tuslet nedover bakken. Svipp holdt på med sitt da, men fikk plutselig været av sporene og dro etter. Her er han på sporet og er i full fart etter elgkua. 
Grunnen til at jeg ikke skjøt, er at vi har bestemt oss for å ikke skyte de siste tre voksne kuene på kvota, så snart det ikke skjer noe helt spesielt som tilsier noe annet. Dette er fordi det er så lite elg og vi ikke ønsker å ta ut flere produksjonsdyr enn nødvendigHer fikk Mikkel felt sin første elg på søndag. En flott opplevelse med en piggokse. 

Går Svipp i møte. Han har gått av baksporet sitt, med strak kurs mot postrekka. Nesa funker, duften av kjentfolk (som har gått fra post) plukket han opp på 700 m hold. Jeg har derfor dratt til det området for å møte ham. Slik sparer han også 2 kilometer i luftstrekke i forhold til å skulle vende tilbake til der vi splittet lag tidligere på dagen, det kan komme godt med for en galt fot

Han kom tilbake han! Flink gutt! 

Godt å få han med seg tilbake igjen 

Totalt ble det nesten 15 kilometer på den halte hunden denne dagen… 

Følger sporet etter ATV’n ut igjen, det er motiverende synes Svipp
Godt å hvile i buret

Kjøttransporten til Bærum er klar! 160 kg gryteklart kjøtt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar